Jelenlegi hely

Žitnoostrovné múzeum

A tehetség és a hit megmutatkozása a művészet

2020.07.10

Csütörtökön huszonharmadik alkalommal díjazták a Képzőművészeti Spektrum elnevezésű versenybe nevezett művek válogatásából készült kiállítás megnyitóján a Nagyszombati kerület és a Dunaszerdahelyi járás amatőr művészeit.

Csallóközi ízeket kóstoltak

2019.11.18

Mocsonokyné Vass Laura Csallóköz ízei a Vassfazékban címmel megjelent szakácskönyvét mutatták be, illetve az abból elkészíthető ételek némelyikét kóstolhatták meg az érdeklődők a Csallóközi Múzeumban november 15-én.

Ebben a világban még mindig sok érték van

2019.05.17

Huszonkettedik évfolyamába lépett a Képzőművészeti Spektrum, a nem hivatásos képzőművészek versenye. Csütörtökön a zsűri által kiválasztott munkákból nyílt kiállítás a Csallóközi Múzeum kiállítótermében, egyben díjazták is a kiváló munkákat beküldő művészeket.

Intelligens térképen dolgoznak a Csallóközi Múzeumban

2019.01.22

Az információs technológia forradalma a múzeumokba is betört. Ebből nem lehet kivétel a Csallóközi múzeum sem, hiszen az elvárásokat a saját bőrükön érzik. A látogatók egyre szívesebben használják az információs eszközöket, paneleket, amelyekkel a múzeum is...

Megújul a Sárga kastély

2017.10.13

A Csallóközi Múzeum impozáns épülete, Dunaszerdahely városképének egyik meghatározó műemléke újul meg – tudtuk meg a múzeum igazgatójától, dr. Zsigmond Tibortól.

Paleoart – a 90 000 éves utazás

2017.03.04

Paleoart címmel mutatták be Róbert (Viktor) Němeček képzőművésznek az újkőkorszak (paleolitikum) falfestményeit idéző alkotásait. A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat és a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeum közös szervezésében zajló megnyitó a múzeum...