Back to top

A valóságot tárja fel egyedi értelmezésben Hegyi Renáta

Publikálva: 2022, november 4 - 14:07
A dunaszerdahelyi születésű, jelenleg Angliában élő képzőművész, Hegyi Renáta műveiből készült válogatás tekinthető meg csütörtöktől a Csallóközi Múzeum kiállítótermében.
A valóságot tárja fel egyedi értelmezésben Hegyi Renáta

Huszonhárom év alkotásai – fotográfiai munkák, rajzok, kollázsok, rézkarcok és linómetszetek láthatók a kiállítási terem falain – mondta el Tilajčík Edit, a megnyitó háziasszonya.

„Az alkotások különböző témákat járnak körül, különféle diszciplínákat képviselnek, megragadják a valóságot és annak jelentéseit. A művésznő az inspirációt a mindennapi életből meríti. Úgy véli, és azt szeretné a közönségének megmutatni: új megvilágításban a történetek rejtett oldalára is fény derül“ -–hangzott el a Retrospektiva – Visszatekintés – Retrospective című kiállítás ünnepélyes megnyitóján.

Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója örömmel üdvözölte a műveivel hazatérő festőművészt, Hegyi Renáta pedig meghatottan köszönte meg a megjelent vendégeknek az érdeklődést.

A családias hangulatú kiállítás hangulatát a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola mellett, Bazsó Horváth Zsuzsanna vezetésével működő Mille fiori kamarazenekar fellépése emelte.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies