Back to top

A Képzőművészeti Spektrum XXIV. évada mutatkozik be a Csallóközi Múzeumban

Publikálva: 2021, június 8 - 22:12
Ismét remekeltek a Nagyszombati kerület nem hivatásos képzőművészei. Huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre a Képzőművészeti Spektrum, melynek anyaga a Csallóközi Múzeum kiállítótermében tekinthető meg.
A Képzőművészeti Spektrum XXIV. évada mutatkozik be a Csallóközi Múzeumban

A koronavírus-járvány okozta korlátozások ellenére a versenybe benevezett alkotók kitettek magukért, a szervezőket is meglepte a beérkezett művek magas színvonala.

A kerületi versenybe 38 képzőművész nevezett be, 87 alkotást beküldve; a járásiba pedig 20 alkotó 73 műve érkezett - tudatta a szervező, a Csallóközi Népművelési Központ.

A verseny bíráló bizottsága, Bohumír Bachratý, Kiss Márta és Ferdics Béla, a kiállításra 58 nem hivatásos művész 126 alkotását választotta ki.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt hivatalos megnyitója nem volt a június 3-tól megtekinthető kiállításnak, de a szervezők tervei szerint a kiállítás zárásaként tartanának egy díjátadót, továbbá szakmai szemináriumot a kiállító művészek részére.

A járási verseny győztesei: Nagy Rebeka és Fodor Zsolt (mindketten dunaszerdahelyiek).

A bősi Bokros Rozália tavalyi minőségi munkáit felülmúlva alkotott, Radics István festményeivel tért vissza, Peter Végh pedig már évek óta sikeresen mutatkozik be a versenyen. A Dunaszerdahelyen élő, ukrán származású Tanya Kyianytsia egyedi papírtechnikájával nyűgözi le a látogatókat, Ürge József plasztikáival, Sándor László pedig érdekes összeállításaival szerepel a kiállításon.

A kerületi verseny díjazottai: Dominik Štrbo (Horné Orešiny), Emma Smolková (Trnava), Bokros Rozália (Bős), Monika Sabo (Cerová), Rudolf Rypák (Piešťany), Miloslav Šimek (Kuklov), Cséfalvay Kazimír (Nagyfödémes), Jaroslav Áč (Majcichov), Jaroslav Salay (Holič). Elismerő oklevelet érdemeltek: Kamil Brečka (Senica), Margita Knapová (Piešťany), Verner Scheibenreif (Hlohovec), Ürge József (Somorja), Ján Lukačovič (Chtelnica).

A kiállítás főszervezője a Csallóközi Népművelési Központ, a rendezvény felelőse Dagmar Madarásová.

ŽOS alapján, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies