Jelenlegi hely

Színes

Minden idők 10 legnépszerűbb könyve

2019.11.21

Tengernyi érvet fel lehet sorakoztatni arra vonatkozóan, hogy miért jó olvasni. Ha esetleg valaki ihlet híján van, íme egy lista minden idők legolvasottabb könyveiről.

Ma mérik fel az ötödikesek tudásszintjét

2019.11.20

Ma kerül sor az ötödikes alapiskolai tanulók országos tesztelésére. A tanulókat matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, illetve magyar tanítási nyelvű iskolákban magyar nyelvből és irodalomból tesztelik.

A bársonyos forradalomról a múzeumban

2019.11.19

November 20-án, szerda délelőtt a Bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából tart előadásokat Kovács László történész a Csallóközi Múzeum kiállítási termében a dunaszerdahelyi középiskolások számára. Természetesen szeretettel várják a további...

Miben változik 2020-ban a nyugdíjrendszer?

2019.11.18

Akik a jövő évben, azaz 2020-ban elérik a nyugdíjkorhatárt, táblázat alapján mehetnek nyugdíjba. A táblázatba belefoglalták az érintettek korát és ezután figyelembe veszik a felnevelt gyermekeik számát is.

A mesék fontossága

2019.11.18

Egy könyv nemcsak kellemes időtöltés, de észrevétlenül tanít is. Például már az egész kicsik számára is érdekes lehet egy zörgő könyvecske, és miközben játszanak vele, találkoznak a színekkel, a formákkal, a lapozgatás során pedig fejlődik a finommotoros...

Ami itt maradt a kommunizmusból, és még mindig szeretjük

2019.11.18

Manapság már szinte mindent be lehet szerezni a boltokban, vagy éppen az interneten. A rendszerváltozás óta éppen harminc év telt el, mégis vannak olyan termékek, amelyeket azóta is szívesen rakunk a bevásárlókosarunkba. És egyáltalán nem bánjuk, hogy nem...

Az ereket is megfiatalítja a vörös szőlő

2019.11.15

Ha zsibbadnak a végtagjaink, állandóan fáradtak vagyunk, fázik kezünk-lábunk és a tükörbe sem tudunk már nyugodt szívvel nézni, akkor biztos, hogy vérkeringési problémákkal küzdünk.

Elindult a WT: Social közösségi portál

2019.11.15

Jimmy Wales, a Wikipédia nevű internetes lexikon társalapítója hosszú hónapok tervezgetése után megindította a Facebook és a Twitter riválisának szánt internetes közösségi portált.

Ma van a magyar nyelv napja

2019.11.13

A magyar nyelv napja a közfigyelmet igyekszik ráirányítani a magyar nép szellemi-kulturális öröksége és nemzeti identitása alapját jelentő magyar nyelvre. 2009 óta április 23-án ünnepeltük, 2011-től viszont november 13-án.

A felvidékiek beveszik a magyar médiát - Videóval

2019.11.13

Nemrég számolt be róla a ma7 hírportál, hogy az X-faktor műsorában két mentor csapatából is felvidékiek jutottak az élő showba. Tegnap este pedig a TV2 újonnan induló Nyomd a gombot, tesó! című műsorában tűntek fel ismerős arcok.

Újabb útszakaszok válhatnak fizetőssé a járásban

2019.11.13

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat kérvényezte a közlekedési minisztériumtól, hogy a tehergépjárművek sofőrjei számára tegyen díjfizetőssé tíz újabb, kritikus állapotban lévő útszakaszt, melyek többsége a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban található.

Oldalak