Jelenlegi hely

Hírek

Az emberek zöme nem bízik a bíróságokban

2019.08.15

Az emberek nagy része nem bízik a bíróságokban, derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, amely a Legfelsőbb Bíróság megrendelésére készült. Az igazságszolgáltatás legnagyobb problémájának a válaszadók harmada a korrupciót tartja. A...

Kivonnák a forgalomból az egy- és kétcenteseket

2019.08.10

A Szlovák Kereskedelmi Szövetség javaslatot tesz az egy- és kétcentes érmék gyártásának leállítására, közölték a szövetség sajtótájékoztatóján. A pénzügyminisztérium a felvetésre azt a választ adta, hogy erről először az Európai Bizottságnak kell döntenie.

„Az erőszak lépten-nyomon jelen van”

2019.08.04

A porajmosra, a második világháborúban a Harmadik Birodalom és csatlósai által a cigányok körében végrehajtott etnikai tisztogatásra és népírtásra emlékeztek augusztus 2-án a dunaszerdahelyi Halpiac téri roma holokauszt emlékműnél.

Kukorica fesztivál remek hangulatban

2019.07.25

A Dunaszerdahelyi 47 számú mozgássérült szervezet július 20-án Királyfiakarcsán találkozót szervezett a járási és a baráti szervezetek meghívott vendégeinek.

Viktória és Dávid a legnépszerűbb Dunaszerdahelyen

2019.07.24

A szlovákiai szülészetek összehasonlításából, melyet a Health Policy Institute (HPI) a rodinka.sk portállal közösen végzett, kiderült, hogy a dunaszerdahelyi szülészet a legjobb Nagyszombat megyében, s megőrizte tavalyi elsőségét - írja a ma7.sk.

Felmérések is igazolják a magyar összefogás szükségét

2019.07.24

A Fórum Kisebbségkutató Intézet Szociológiai és Demográfiai Kutatások Részlege 2019.június 17. és 30. között közvéleménykutatást végzett a felnőtt korú szlovákiai magyarok körében Szlovákia összesen 149 településén - adta hírül az intézet.

Sporttal az esélyegyenlőségért!

2019.07.23

Felföldi Éva, a dunaszerdahelyi FEFOSZ alapszervezetének elnöke szervezésében került sor immár harmadik alkalommal a Csallóközi kupára, ezúttal Sikabonyi közösségi házban.

Oldalak