Jelenlegi hely

Hírek

Növekszik a vonatokon az ülőhelyek száma

2019.02.12

A közlekedési tárca sajtóközleményközben adott hírt arról, hogy február 18-tól növekszik az ülőhelyek száma a Komárom és Pozsony között csúcsidőben közlekedő vonatokon.

Elhunyt id. Jarábik Imre

2019.02.05

Életének hetvenhetedik évében elhunyt a városi művelődési központ korábbi igazgatója, id. Jarábik Imre - adta hírül a parameter.sk.

Nyáron elindulhat a városi kisvonat

2019.02.04

Az év kezdete egyúttal változásokat is hozott a városi adók és illetékek területén, ennek kapcsán Pápay Zoltánt, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal pénzügyi főosztályvezetőjét kérdeztük.

Várják a fesztiválszervezők jelentkezését

2019.02.04

A dunaszerdahelyi városi képviselő-testület korábban rendeletet fogadott el a szolgáltatásnyújtással és termékárusítással egybekötött kulturális rendezvények feltételeinek szabályozására.

Intelligens térképen dolgoznak a Csallóközi Múzeumban

2019.01.22

Az információs technológia forradalma a múzeumokba is betört. Ebből nem lehet kivétel a Csallóközi múzeum sem, hiszen az elvárásokat a saját bőrükön érzik. A látogatók egyre szívesebben használják az információs eszközöket, paneleket, amelyekkel a múzeum is...

Egységesítették az idegenforgalmi adót

2019.01.19

2019. január 1-től emelkedett az idegenforgalmi adó Dunaszerdahelyen. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen jóváhagyott rendelet szerint az 1 éjszakára és 1 személyre fizetendő idegenforgalmi adó 1 euró lesz.

Elhunyt Bíró Gábor

2019.01.17

A mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt Bíró Gábor, a Bíró Kert Lovas Központ vezetője, a Hadd El Hadd együttes énekese, basszusgitárosa, zeneszerzője és szövegírója, Nagyudvarnok község önkormányzati képviselője.

A bölcsek tanácsával találkoztak

2019.01.16

Dunaszerdahely város vezetése minden év legelején egyeztető találkozót tart a városi „bölcsek tanácsával”, azon egykori városi képviselőkkel, illetve jelentős személyiségekkel, akik még ma is aktív közéleti tevékenységet folytatnak.

Oldalak