Back to top

Karácsonyi szalon 2022

Publikálva: 2022, december 2 - 13:14
A Nyugat-szlovákiai Képzőművészek Társasága tagsági kiállítását nyitották meg a Csallóközi Múzeumban december 1-jén.
Karácsonyi szalon 2022

A vendégeket Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója köszöntötte, majd a társaság elnöke, Róbert Němeček üdvözölte. 

„Nem könnyű időkben élünk” – fogalmazott a művész.

„Ezek az idők enyhén szólva bonyolultak és zavarosak, különösen az érzékeny művészek számára, akiket mindenféle változás megérint. Először jött a Covid–19, majd a háborús konfliktus és az azt követő válság, amit valószínűleg még sokáig meg fogunk érezni. Sajnos, leginkább épp a kultúra fizet meg mindig az ilyen válságokért.”

Róbert Němeček ennek ellenére az örömét fejezte ki, hogy meg tudták szervezni a 2022-es Karácsonyi szalont, noha sajnálta, hogy a tagságuknak csupán a fele aktív, a másik fele többé-kevésbé passzív. Azonban kiemelte azt is, hogy szerencsére számos taguk több saját kiállítással is büszkélkedhet.

Magyarul az egyik kiállító, Simon Anikó üdvözölte a megjelent vendégeket.

„A képzőművészeti társaságunk nem szerveződött sem közös eszmeiség, sem közös stílus alapján. Így a kiállításunk alkotásainak technikája, tematikája sokszínű, sokféle festői nyelvet használunk. A tárlat többsége hagyományos képzőművészeti technikával – pasztell, akril, olaj… – készült, de megjelennek a nem szokványos képzőművészeti megoldások is”

– jelezte Simon Anikó, majd magát a tárlatot mutatta be a megjelenteknek.

A megnyitón fellépett a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola fuvolás formációja, Bazsó Horváth Zsuzsanna vezetésével. A kiállítás 2023. január 7-ig tekinthető meg.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies