Jelenlegi hely

Oktatás

Nyílt napok a magángimiben!

2019.02.13

A Dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnáziumban február 20-án és 21-én (szerdán és csütörtökön) nyílt napokat tartanak az iskola épületében.

Sítanfolyamon vettek részt az alapiskolások

2019.02.11

A Szabó Gyula Alapiskola 7. évfolyamos tanulói január közepén és február első hetében, két turnusban sítanfolyamon vettek részt a Nyugati-Tátra és Árva között található vitanovai síközpontban.

Remek hangulatú gimnáziumi diákbál

2019.02.11

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre a hagyománnyá vált diákbál a Vámbéry Ármin Gimnázium tanulói számára. Évről évre egyre többen gyűlnek össze ezen a színvonalas rendezvényen.

A mozgás öröme

2019.02.06

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskolában a futball, a kosárlabda, a floorball, a testépítés és a sakk mellett egy újabb sportág lett közkedvelt. A modern tánc és az aerobic az elsős lányok körében hódít. A karácsonyi jótékonysági koncerten három...

Ne legyen kultúra magyarság és magyarság kultúra nélkül

2019.01.22

Kodály Zoltán e gondolatát választották a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakkközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai a magyar kultúra napja alkalmából rendezett megemlékezésük mottójának. A nemzeti érzelmeket legjobban kifejező népének...

Téli kalandok

2019.01.22

A Vámbéry Ármin Alapiskola tanulóit a hideg időjárás sem akadályozza meg abban, hogy a szabadban töltsenek el néhány feledhetetlen napot.

Sítúrán jártak a középiskolások

2019.01.18

Január 7-11. között a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium elsős diákjai sítúrán vettek részt a Lazy pod Makytou (Láz) nevű síparadicsomban.

Szakmai verseny középiskolásoknak

2019.01.14

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság Nemzetpolitikai Stratégiai Tervező és Tájékoztatási Főosztályának támogatásával szakközépiskolás diákjaink ismét részt vehetnek a Magyar...

Óvodavezetés a gyakorlatban

2019.01.08

A dunaszerdahelyi Partnerség a képzésben polgári társulás 2018-ban is számos szakmai képzést szervezett tanárok és óvodapedagógusok számára.

Nyár a télben

2018.12.30

Gigantikus évzáró gálával búcsúztatták a 2018-as kalendáriumi évet a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium diákjai.

Ajándékozz egy mosolyt Kingának!

2018.12.22

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola diákjai ismét összefogtak. Ajándékozz egy mosolyt Kingának volt a hagyományos karácsonyi kupakgyűjtő jótékonysági koncert mottója, melyet a leukémiában szenvedő marcelházi kislány, Kinga megsegítésére...

Bürsöly Gergely szlovák bajnok lett

2018.12.19

Bürsöly Gergely, a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákja – a birkózás kelet-szlovákiai fellegvárának számító Sninán –kötöttfogásban, felnőtt kategóriában bajnoki aranyérmet szerzett.

Iskola rivaldafényben

2018.12.19

A Rivalda Színház színtársulata 2018. december 17-én ismét ellátogatott iskolánkba, a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskolába, Szabó Gyula utca 1-be. Ezúttal az ókori drámairodalom gyöngyszemét Szophoklész Antigonéját adták elő.

Angolul hangolódva a karácsonyra

2018.12.18

Hétéves hagyománya van a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskolában az interaktív angol színdaraboknak, amelyek a diákok angol nyelvi oktatását, fejlesztését hivatottak elősegiteni, illetve motiválják őket az angol nyelv elsajátítására.

Velem nem történhet meg! – Egy nap a rácsok mögött...

2018.12.17

Nagyon sok középiskolástól hallani manapság, hogy vele nem történhet meg az, hogy kábitószerezik, alkoholizál vagy olyat tesz, ami miatt börtönbe kerülhet. Ezt gondolta az a két fogvatartott is, akik a tököli büntetés-végrehajtási intézetben tartottak...

Oldalak