Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola

Aki itt tanul, el is tud helyezkedni

2019.11.17

Szlovákiában csak három középiskolában folyik magyar nyelvű egészségügyi képzés. Érsekújváron, Rozsnyón és Dunaszerdahelyen, ahol az új tanévet új igazgató vezetésével kezdte meg az intézmény. Miklós Beátát július elsején nevezték ki az egészségügyi...

Egészségügyi felügyelet a MOL Arénában

2019.10.22

2019. október 20-án a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola négy diákja – Végh Angéla, Marczell Anna, Széll Kitti és Hobot Anna - részt vehettek a DAC – ViOn Zlaté Moravce mérkőzésen a MOL Arénában, ahol az egészségügyi felügyeletet biztosították.

Őszköszöntő almanap az egészségügyiben

2018.10.05

Csallóköz egyik leghonosabb gyümölcse az alma. Ősszel a fák roskadoznak a terményektől. Ezt használták ki a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai, hogy a helyben megtermő gyümölccsel népszerűsítsék az egészséges táplálkozást a diákok körében.

Liliért futottak az egészségügyisek

2018.05.27

A Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola lelkes csapata Boráros Rita és Halász Patrik, Miklós Beáta tanárnő kezdeményezésére 2018. május 26-án részt vettek a Dögös Sprint jótékonysági futóversenyen Gútán.

A zöld kommandó akcióban

2018.04.24

Április 22-én volt a Föld napja. A dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola mellett működő magukat „Zöld Kommandó“-nak nevező elhivatott környezetvédő csoport nagyszabású akciót tervezett a mai napra.

Péntek 13. az egészségügyiben

2018.04.13

A Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában nem babonásak a diákok és a tanárok sem. Ma a tanítás mellett a 4. osztályos tanulók kivonultak a város utcáira és a Rákkellenes Liga felhatalmazásából nárciszokat árultak.

Rendhagyó tanítási óra az egészségügyiben

2018.03.13

A szlovák írásbeli érettségik alatt a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában a második osztályos tanulók egészségügyi asszisztens szakon rendhagyó tanítási óra keretén ismerkedtek a szociális ellátás alkalmazásával a gyakorlatban. Eddig tanáraik...

Nyitott Napok 2018 az egészségügyiben

2018.02.06

A Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola vezetősége tisztelettel meghívja a tanulmányi szakok iránt (egészségügyi asszisztens, segédápoló) érdeklődőket a Nyitott Napokra, melyre 2018. február 12-16. között kerül sor az iskolában naponta 8-tól 13 óráig.

Merre tovább az egészségügyi asszisztensként?

2018.01.24

Hamaroson a legtöbb egyetemen és főiskolán lezárulnak a jelentkezések. Azok a végzős diákok, akik éreznek magukban tehetséget, kitartást biztosan megpróbálják a továbbtanulást. Nincs ez másképp a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában sem.

Tanulmányi kirándulás a fővárosban

2017.11.19

Immár hatodik éve november 16-án a szakemberek a felfekvések (dekubituszok) megelőzésére és eredményes kezelésére hívják fel a figyelmet. A kezdeményezés Rio de Janeiroból indult 2011-ben, ahol először deklarálták, hogy a „dekubitusz kialakulásának...

Egészségtükör

2017.10.24

Ezzel a címmel került megrendezésre a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában a városháza által finanszírozott pályázat. A pályázat a város szép korú polgárait szólította meg, az idősek iránti tisztelet hónapja alkalmából.

Oldalak