Back to top

Termést hoz a környezettudatos gondolkodás fája

Publikálva: 2022, szeptember 28 - 18:06
A tavaly sikeresen elindított program, melynek fő célja a környezettudatos gondolkodásra nevelés, megfelelő táptalajra talált. Az új tanévben is folytatódnak a tematikus előadások, ráadásul a korábban „csupán“ iskolai verseny városi szintűre nőtte ki magát.
Termést hoz a környezettudatos gondolkodás fája

Folytatódik a környezettudatosságra nevelés az egészségügyi középiskolában, amelynek fő mozgatórugója, hogy nemcsak a nagy tettek és nagy gondolatok visznek előre, hanem személy szerint mindenki hozzájárulására szükség van ahhoz, hogy a környezetünkben javulás, változás történjen - mondta el portálunknak Kiss Kinga, a középiskola tanára, a program elindítója és szervezője.

Terveik szerint havonta egyszer találkoznak az iskola diákjai a hulladékgazdálkodással és a környezetvédelemmel kapcsolatos témát előadó szakemberekkel, hogy a tanulók az előadásokon keresztül megértsék és tudatosítsák, mennyire fontos a környezettudatos viselkedés környezetünk és a bolygó jövője miatt egyaránt.

Az idei első előadás alkalmával a tavalyi képzés, valamint az iskolai verseny mentora, Inczédi Gábor környezetvédelmi szakember beszélt a diákoknak a hulladékgazdálkodásról a hétköznapokban. Ez alkalomból az ÖKO-EKI verseny tavalyi győztese, Ábrahám Fanni meghirdette az iskolai húsmentes napot. Előadásából megtudhattuk, hogy szinte hihetetlennek tűnik, de a heti egyetlen vegán nap hatásaként mintegy 100 kg-mal kevesebb szén-dioxid termelődhet, valamint kevesebb szennyező metán kerülhet a Föld légterébe.

Kiss Kinga arról is beszámolt, hogy a 2022/23-as tanévben az előadások során olyan témákat járnak majd körül, mint a vegán étkezés környezetre gyakorolt hatása, a textilgyártás, a ruhaipar környezetterhelése, a vízgazdálkodás fontossága, a műanyag újrahasznosításának folyamata.

Elmondta továbbá azt is, hogy a tavalyi iskolai verseny sikerességén felbuzdulva, Dunaszerdahely város vezetése erkölcsi és anyagi támogatásának köszönhetően a környezeti neveléssel kapcsolatos verseny új szintre lépett: november 3-án a város középiskolái tanulóinak legjobbjai vesznek majd részt az idén már városi méretűre növő versenyen.

Ahogy azt az elmúlt tanévben megjósoltuk: Az Egészségügyi Középiskolában cseperedik a környezettudatos gondolkodás fája.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies