Back to top

Középpontban a környezetvédelem

Publikálva: 2023, június 8 - 06:51
Nagyszombat megye az „ÉV ÖKOLÓGIAI CSELEKEDETE ´22” verseny győzteseit és helyezettjeit 2023. június 6-án hirdette ki – a Dunaszerdahelyi járásból két polgári társulás és egy megyei középiskola, a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola is elismerést szerzett az összesen harminc pályázatot számláló versenyben.
Középpontban a környezetvédelem

A civil szervezetek kategóriájában a somorjai DUNAVIT - Dunamenti Tájvédelmi Társulat „Az ökológiai tevékenységek szélesebb spektruma” – projektje megosztott harmadik helyezést nyert és 700 euró támogatást kapott. A társulat minden évben meghirdeti a „Tisztítsuk ki a Csallóközt” versenyt. Ennek keretén belül a régió folyóvizeinek tisztítása nagy sikerrel zajlik. Ezen túl a DUNAVIT lelkes tagjai madárvédelemmel is foglalkoznak, valamint előadásokat és gyermektáborokat is szerveznek környezetvédelmi témákkal. Ugyanebben a kategóriában a Pro Balony polgári Társulás, „Homokos tó revitalizációja és tisztább falu” projektjéért különdíjat és 500 euró támogatást érdemelt ki.

A dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola – EKO-Študent projektjével az iskolák kategóriájában harmadik helyet és 700 euró támogatást kapott. A projekt keretében 141 középiskolás diák vett részt környezetvédelmi témájú előadásokon, majd az iskola pedagógusai versenyt szerveztek a témában a résztvevőknek.  A diákok előadásokat készítettek, amelyekben népszerűsítették a környezetvédelem témáit.

Nagyszombat megye minden évben meghirdeti az ÉV ÖKOLÓGIAI CSELEKEDETE versenyt. Bízunk benne, hogy az idei év sikeres tevékenysége alapján a csallóközi és mátyusföldi versenyzők még nagyobb számban jelentkeznek és még jobb eredményeket érnek el.

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Cookies