Back to top

A magyarországi döntőbe jutott az egészségügyi középiskola csapata

Publikálva: 2023, február 18 - 10:40
A Curie Alapítvány Környezetvédelmi Emlékversenyének területi fordulóját megnyerve képviselheti a felvidéki magyar középiskolákat az áprilisi szolnoki döntőben a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola csapata.
A magyarországi döntőbe jutott az egészségügyi középiskola csapata

A minket körülvevő környezet jobb megismerését, a környezeti problémák észrevételét, valamint a megoldások keresését azokra, a környezettudatos magatartást kialakítását, erősítését célul kitűző versenyen az Ábrahám Fanni, Bognár Tifani, Simon Bálint Pál összetételű csapat három levelezős fordulót követően került a területi döntőbe - tudatta portálunkkal Kiss Kinga, a csapat felkészítője, a középiskola tanára.

A komáromi Selye János Egyetem Biológia Tanszék munkatársai szervezte, 11-12. évfolyam kategóriája területi döntőjét megnyerve a csapat a Szolnokon áprilisban megrendezendő magyarországi döntőbe jutott, így a kategóriában ők képviselhetik Szlovákia magyar középiskoláit.

„Számos tárgyi ajándék mellett a győzelemmel jár, hogy a többi területi döntőssel és tanáraikkal részt vehetünk egy tanulmányi úton. Izgatottan várjuk!

A nyeremények közül a gyerekek a tanulmányi út mellett legjobban a rovarhotelnek örültek, melyet már egy ideje mi is terveztünk elkészíteni és tavasszal elhelyezni“ - mondta el örömmel Kiss Kinga.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies