Back to top

Fergeteges iskolanap és az elsősök avatása

Publikálva: 2019, október 10 - 08:17
Már hagyománya van a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában, hogy az Iskolanap és az elsősök avatása október havában zajlik.
Fergeteges iskolanap és az elsősök avatása

Az idén a szokottnál szerényebbnek indult, de tartalomban és emberi mondanivalóban komoly témákat érintett. A délelőtt vetített film  fordításban , Ki lesz a következő? (Kto je ďalší?), felkavarta a fiatalok, de még a tanárok érzelmeit is.  A film a 21. század  veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét.  Az egész vetítés alatt érezni lehetett a feszültséget a moziteremben.

A nap második felében a szórakozásé volt a főszerep. A harmadikos diákok hivatalason avatták az elsősöket. Mókás feladatokat kellett megoldaniuk a „kis elsősöknek“, akik ötletesen oldották meg ezeket, miközben tanár és diák együtt kiválóan  szórakozott.

Az avatás végén ismét komoly lett a hangulat. A Diáktanács kezdeményezésére, az összetartozás jelképét az iskola logojával ellátott nyakkendőt hivatalosan, fogadalommal  egybekötve hivatalosan is felkötötték. Ezentúl diák és tanár minden jelentős eseményeken fogja viselni, az egy egységet jelentő szimbólumot.

Horváth Mária

Ezt már olvasta?

Cookies