Jelenlegi hely

Iskolanap és az elsősök avatása az egészségügyiben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, október 17 - 20:52 | Oktatás
Hagyományos Iskolanapot tartottak ma a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában. Az idei ünnep a kerek évszámok jegyében zajlott. A nyolcas szám kapott központi szerepet, ami elfordítva akár végtelent is jelenthet.
Iskolanap és az elsősök avatása az egészségügyiben

Az előadások emlékeztették a tanárokat és a diákokat az 1918- as államalapításra, az 1968-as eseményekre és az újkori történelem egyes nem kívánt pillanataira. A történelmi eseményeket regionális szinten is a hallgatóság az előadások tükrében figyelemmel kísérhette.

A nap kiemelkedő programja volt az író-olvasó találkozó Durica Katalinnal. A találkozó apropóját a Rendes lányok csendben sírnak című könyve adta. Sajnos fekete folt Dunaszerdahely történetében a bűncselekmények sorozata, amik végigkísérik napjaink eseményeit is. A másik előadás témáját szintén az írónő könyve ihlette a Szlovákul szeretni, ami a szlovákiai magyar kisebbség helyzetét boncolgatja.

Az Iskolanap szakmai kérdésekkel is foglalkozott, mint az egészségügyi dolgozó - praktikus nővér helye a Bősi Központi Mentőszolgálat munkájában.

Az elsősök avatása pedig fergetegesre sikerült, így ma nemcsak nem hagyományos módon tanultunk, hanem jót is szórakoztunk.

Horváth Mária
Felvételek az iskola archívumából