Back to top

Iskolanap és az elsősök avatása az egészségügyiben

Publikálva: 2018, október 17 - 20:52
Hagyományos Iskolanapot tartottak ma a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában. Az idei ünnep a kerek évszámok jegyében zajlott. A nyolcas szám kapott központi szerepet, ami elfordítva akár végtelent is jelenthet.

Az előadások emlékeztették a tanárokat és a diákokat az 1918- as államalapításra, az 1968-as eseményekre és az újkori történelem egyes nem kívánt pillanataira. A történelmi eseményeket regionális szinten is a hallgatóság az előadások tükrében figyelemmel kísérhette.

A nap kiemelkedő programja volt az író-olvasó találkozó Durica Katalinnal. A találkozó apropóját a Rendes lányok csendben sírnak című könyve adta. Sajnos fekete folt Dunaszerdahely történetében a bűncselekmények sorozata, amik végigkísérik napjaink eseményeit is. A másik előadás témáját szintén az írónő könyve ihlette a Szlovákul szeretni, ami a szlovákiai magyar kisebbség helyzetét boncolgatja.

Az Iskolanap szakmai kérdésekkel is foglalkozott, mint az egészségügyi dolgozó - praktikus nővér helye a Bősi Központi Mentőszolgálat munkájában.

Az elsősök avatása pedig fergetegesre sikerült, így ma nemcsak nem hagyományos módon tanultunk, hanem jót is szórakoztunk.

Horváth Mária
Felvételek az iskola archívumából

Ezt már olvasta?

Cookies