Jelenlegi hely

egészségügy

Döntse el, ki legyen az év legjobb háziorvosa a Felvidéken!

2018.03.02

Május 10-ig tart „Az év praxisa a Kárpát -medencében” pályázat a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára. A pályázat meghirdetője az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága.

Január elsejétől megváltozott a gyógyszerek pótdíjazása

2018.01.12

Az egészségügyi minisztérium szeretné ellenőrzése alatt tartani azt, hogy mennyi pénzt költenek a gyógyszerekre, ezért szigorította a generikumok árképzési mechanizmusát és bővítette a gyógyszerekre vonatkozó önrész határértékének mértékét.

Módszertani anyag készül az orvosoknak

2017.12.13

A diagnózis megállapításánál az orvosoknak a jövőben pontosan meghatározott módon kell majd eljárniuk. A módszertani anyagon, útmutatón az egészségügyi tárca szakemberei jelenleg is dolgoznak, s némely betegségeket illetően már a jövő év során bevezetik azt.

Hol jelentsük a gyógyszerek nem várt mellékhatásait?

2017.12.12

Minden gyógyszernek lehetnek nem várt mellékhatásait, nincsen gyógyszer kockázat nélkül. Fontos azonban, hogy a nem várt mellékhatásokat jelentsük, ezáltal több információhoz juttathatjuk az illetéseket, így biztonságosabbá válhat a készítmény.

Megváltoznak a nővérek hatáskörei

2017.11.14

A jövőben az egészségügyi nővéreknek nem fognak arra kényszerülni, hogy a páciensek ellátása során túllépjék a hatáskörüket. A változásokat a nővérek kamarája kezdeményezte, amely közösen az egészségügyi tárcával a kompetenciák módosítását készíti elő.

Súlyos büntetés és a külön illetékek a rendelőkben

2017.07.25

A vonatkozó törvény értelmében már jelenleg sem kérhetnek külön illetéket az adott időre történő előjegyzésért a rendelők. A betegek érdekképviseleti szervezetei azonban már hosszabb ideje arra figyelmeztetnek, hogy vannak olyan rendelők, ahol megkerülik a...

Oldalak