Back to top

A sürgősségi betegellátásról tárgyalna a parlament

Publikálva: 2023, július 7 - 08:05
Rendkívüli ülésen tárgyalhatna a parlament a sürgősségi ügyeletek nyitva tartási idejének lerövidítéséről - mondta Michal Palkovič egészségügyi miniszter a kormány csütörtöki ülése után. A javaslatot egyúttal gyorsított eljárásban vitathatnák meg.
A sürgősségi betegellátásról tárgyalna a parlament

Michal Palkovič  egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányülést követően úgy nyilatkozott, a törvényjavaslatról gyorsított eljárásban tárgyalnának.

„Először a kormányjavaslatot kell előkészítenem, és ha elfogadja a kormány, akkor valószínűnek tartom, hogy a parlament is" – mondta, a parlamenti pártok felől érkező jelzésekre hivatkozva.

Az Egészségügyi Minisztérium javaslatot nyújtott be, hogy az orvosi ügyeletek 22 helyett 20 óráig legyenek nyitva. A javaslatot képviselői indítványként akarták beterjeszteni, de nem találtak egy képviselőt sem, aki benyújtotta volna. Ennek következtében több száz gyermekorvos nyújtotta be a felmondását az ügyeleteken.

Az orvosi kamara is felszólította a héten a politikusokat, hogy foglalkozzanak a sürgősségi betegellátás kérdésével, és gondolják át a rendelési idő lerövidítésére vonatkozó javaslatot.

A minisztérium úgy tájékoztatott, további lépéseket is tesz a helyzet javítása érdekében. Ezek egyike, hogy a tárca három szakaszban tervezi konszolidálni a sürgősségi osztályok hálózatát.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Cookies