Back to top

Az egészségügy reformját várják a legtöbben a következő kormánytól

Publikálva: 2023, augusztus 29 - 19:57
A szeptemberi választások eredménye alapján alakuló következő kormánynak meg kellene valósítania az egészségügy reformját, véli a válaszadók 93,8 százaléka, akiket az AKO ügynökség által készített szociológiai felmérés keretén belül kérdeztek a TV JOJ 24 megbízásából. Mindössze 2,9 százalékuk vélekedett úgy, hogy az új kormánynak nem kellene foglalkoznia a reformmal.
Az egészségügy reformját várják a legtöbben a következő kormánytól

A kormánynak mielőbb meg kellene reformálnia az egészségügyet, gondolják főként a 18 és 33 év közötti, valamint a 34 és 49 év közötti korosztály képviselői, lakhely szerinti megoszlásban pedig a Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Trencsén megyében élő válaszadók.

Az egészségügyi reformot sürgetik főként a Progresívne Slovensko, a Sloboda a Solidarita, a Republika, a Kresťanskodemokratické hnutie, a Slovenská národná strana, a Sme rodina mozgalom, valamint az OĽANO a priatelia koalíció szavazói.

Nemzetiségi összetételüket tekintve az egészségügyi reformot a szlovák nemzetiségű válaszadók 94 százaléka, a magyar nemzetiségűek 95 százaléka, s az egyéb nemzetiségek 93 százaléka tartja az új kormány fontos feladatának.

A közvélemény-kutatást az AKO ügynökség végezte reprezentatív minta alapján kiválasztott 1000 személy bevonásával az augusztus 7-től 14-ig terjedő időszakban.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)

Ezt már olvasta?

Címkék: egészségügy
Cookies