Back to top

Ötezer eurós hozzájárulást hagyott jóvá a kormány az egészségügyi dolgozók számára

Publikálva: 2022, december 5 - 17:00
Ötezer eurós stabilizációs hozzájárulást hagyott jóvá hátfőn a kormány az egészségügyi dolgozók számára. Az intézkedés összesen 200 millió eurós költséggel jár. Az egészségügyi dolgozóknak kötelezniük kell magukat arra, hogy három évig a kórházban vagy a mentőszolgálatnál maradnak. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerint 39 500 egészségügyi szakember kap támogatást, kivéve az orvosokat.
Ötezer eurós hozzájárulást hagyott jóvá a kormány az egészségügyi dolgozók számára

„Ezzel világossá tesszük, hogy az egészségügy kulcsfontosságú, a legfontosabb prioritás számunkra" - mondta Heger, és hozzátette, a kormány nemcsak a dolgozói állomány stabilizálásáért és új orvosok felvételéért tesz lépéseket, hanem a kórházak teljes infrastruktúrájának megújításáért is.

A stabilizációs támogatást azoknak az egészségügyi dolgozónak fizetik ki, akik legkésőbb december 31-ig teljesítik a feltételeket.

A kormány utasította Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi minisztert, hogy az év végéig nyújtson be módosító javaslatot, amely alapján stabilizációs juttatás folyósíthatnak a gyermekotthonokban dolgozó egészségügyi személyzet és a kiválasztott szociális intézményekben dolgozó egészségügyi alkalmazottak számára. A szociális intézményekben dolgozó, támogatásban részesülő ápolók és fizioterapeuták száma 3000 fő, ők 4000 euró stabilizációs támogatás kapnának. A gondozók és az alacsonyabb beosztású egészségügyi dolgozók 3000 eurót.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: egészségügy
Cookies