Back to top

Enyhén csökkent a betegek száma, de gyakoriak a komplikációk

Publikálva: 2022, december 27 - 13:33
Az elmúlt hét folyamán 91 068 akut légúti megbetegedést jelentettek a Szlovák Közegészségügyi Hivatalnak, ami 0,3 százalékos csökkenést jelent a korábbihoz képest. A legtöbb megbetegedést Pozsony megyében jegyezték, a legkevesebbet pedig Besztercebánya megyében.
Enyhén csökkent a betegek száma, de gyakoriak a komplikációk

A légúti megbetegedés leggyakrabban a 0–5 éves korosztály körében fordult elő. „A betegség 2854 személy esetében járt komplikációkkal, ami az összes eset 3,1 százaléka. A leggyakoribb komplikációk közé az orrmelléküreg-gyulladás (1531 esetben) tartozik.

A hivatal a további szövődmények között említette a középfülgyulladást (752) és a tüdőgyulladást (571 eset). Egyúttal arról is tájékoztattak, hogy a gyermekorvosok 57 százaléka és a felnőtteket ellátó körzeti orvosok 42 százaléka jelentett ilyen jellegű megbetegedéseket.

„A legtöbb ilyen betegséget Kassa és Zsolna megyéből jelentették, a legkevesebbet Pozsony megyéből“ – közölte a tisztiorvosi szolgálat.

Ami a koronavírus-fertőzéseket illeti, az elmúlt héten összesen 766 PCR-teszttel megerősített pozitív esetet jelentettek, ami 2,3%-kal kevesebb az egy héttel korábban regisztrált eseteknél.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)

Ezt már olvasta?

Cookies