Jelenlegi hely

Katolikus Egyház

A város díszpolgára 2020-ban Kiss Róbert

2020.08.22

A tavasszal uralkodó járványhelyzet miatt most, a Szent István-napi ünnepség keretében adták át Dunaszerdahely Város Díjait. Városunk díszpolgára idén Kiss Róbert tb. kanonok, püspöki helynök lett.

Jegyespárok figyelmébe!

2020.05.07

A dunaszerdahelyi Szent György római katolikus plébániahivatal ezúton is értesíti a jegyespárokat, hogy egyrészt nem lesznek esperességi szinten közös jegyesoktatások, illetve az oktatások a korlátozások teljes feloldásáig a következőképpen zajlanak majd.

Szentmise közvetítése vasárnap

2020.04.30

A szentmisét az eddig megszokottak szerint ismét vasárnap 10 órától közvetítjük a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomból.

Online közvetítik a Komáromi Imanapot

2020.04.21

A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, május 3-án Komáromban kerül sor a XXXI. Jópásztor Imanapra. A járványügyi helyzet miatt online közvetítésre kerül majd sor.

Lelki táplálék – magyar nyelven

2020.04.16

Április 19-én vasárnap ismét 10 órától közvetítjük a szentmisét a katolikus templomból. Lesz azonban szombaton is magyar miseközvetítés: ezúttal első alkalomként a szlovák katolikus televízió, a Lux kápolnájából.

Határok nélküli örömhír 2020

2020.04.12

Húsvét örömhírét, az evangéliumot Fábry Kornél atya, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, két ferences atya, Böjte Csaba testvér Déváról és Harmath Károly testvér Újvidékről, valamint a pozsonyi magyar katolikus közösség...

Nézzék vissza az eddig közvetített szentmiséket!

2020.04.05

A katolikus szentmiséket – az FC DAC 1904 klub segítségével, portálunk youtube-csatornáján – online közvetítjük a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony és Szent György-templomból. A húsvéti ünnepek alatt is itt követhetik majd a hívek a legnagyobb keresztény...

Gondolatok Gyümölcsoltó Boldogasszony napján

2020.03.25

A mai ünnepen az angyali üdvözlet evangéliumát olvassuk, amely két fontos örömhírt tartogat számunkra. Elsősorban azt, hogy Isten elhatározta, hogy a Fiát küldi szabadítóként és megváltóként a világra és azt akarta, hogy egy Szűztől szülessék. A másik...

Oldalak