Back to top

Elindult a remeny.ma online katolikus napilap

Publikálva: 2022, április 4 - 16:06
Katolikus. Magyar. Felvidéki. Ezzel a mottóval indult el ma, április 4-én, Sevillai Szent Izidornak, az informatika és az internet védőszentjének az ünnepnapján a remeny.ma portál, a felvidéki magyar katolikus online napilap.
Elindult a remeny.ma online katolikus napilap

„Nem egy századik vagy ezredik honlapot szerettünk volna létrehozni ebben a témában, nem is pusztán az immár több mint 30 éve megjelenő Remény hetilap internetes verzióját szeretnénk nyújtani, hanem annál jóval többet: célunk, hogy a felvidéki katolikus magyarság hitéletét bemutassuk, informáljuk és tápláljuk, szoros együttműködésben az anyaországi kulturális élettel és a hitéleti médiumokkal.

Kérem, kérjük, hogy látogassák az oldalt, olvassák, küldjenek be híreket, programajánlókat, tájékoztassanak bennünket, s rajtunk keresztül a többi testvért is örömeikről, bánataikról, terveikről és munkájukról. Írjanak nekünk, mondjanak véleményt: ez a hely itt a MI HÁZTETŐNK!

Isten hozta és tartsa is meg Önt az oldalunkon!” – fogalmaz köszöntőjében Albán József főszerkesztő.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek írásával indult el a portál:

„A most induló hírportálnak a címe: Remény.ma. A jelen csak akkor élhető, ha jövő felé annak pozitív kimeneteléről bizonyosak vagyunk. Akinek reménye van az másként él, az új életet kapott ajándékba. Jól tudjuk, hogy ilyen remény először is az Isten kegyelme, másodszor komoly bizalom a világot legyőző Krisztusban.

Az évek hosszú sora óta eddig megkaptam a Felvidék Remény című újságát, amely nagyon tartalmas hetilap. Az új remény.ma katolikus hírportál most már a mai idők követelményének megfelelően online módon is elérhető. Mind a szerkesztőknek, mind az olvasóknak sok-sok hasznos meglátást s a Szentlélek kegyelmét kívánom.”

A remeny.ma oldal célja a felvidéki katolikus magyarság hitéletének minél szélesebb körű bemutatása.

(remeny.ma/sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Cookies