Back to top

Dunaszerdahelyen ünnepelte ezüstmiséjét Kiss Róbert püspöki helynök

Publikálva: 2022, augusztus 16 - 12:32
Kiss Róbert kanonok, egykori dunaszerdahelyi plébános, a komáromi Szent András bazilika plébánosa, a Nagyszombati Főegyházmegye általános helynöke Nagyboldogasszony ünnepnapján, templomunk kisbúcsúján, augusztus 15-én a Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban ünnepelte ezüstmiséjét, pappá szentelésének 25. évfordulóját.
Dunaszerdahelyen ünnepelte ezüstmiséjét Kiss Róbert püspöki helynök

A szentbeszédet magyarul Zsidó János esperes, míg szlovákul Lubomir M. Urbancok tartotta, majd a misét követően köszöntötték az ezüstmisést a magyar és szlovák hivek.

Róbert atya köszöntőjében visszaemlékezett a Dunaszerdahelyen eltöltött éveire, kiemelte, milyen jó volt akkor is az együttműködés a hívek és a város között, és köszönte most is az akkor számára nyújtott segítséget és a felé áradó szeretetet.

Az ezüstmisén részt vett Karaffa Attila alpolgármester, aki a plébánián köszöntötte a lelkipásztort.

Kiss Róbert 1997-től szolgájla az Egyházat, előbb Komjáton, majd Dunaszerdahelyen volt káplán. Később Dunaszerdahelyen plébániai kormányzóvá, majd esperesé nevezték ki. Áthelyezése után Gútán szolgált. 2012-től kanonok, a Nagyszombati Főegyházmegye magyar híveinek vikáriusa lett, s egyben a nagyszombati Szent Ilona-templom rektora. 2016-tól Komárom esperesplébánosa. 

(na/ka)

Ezt már olvasta?

Cookies