Jelenlegi hely

zdravotníctvo

Január elsejétől megváltozott a gyógyszerek pótdíjazása

2018.01.12

Az egészségügyi minisztérium szeretné ellenőrzése alatt tartani azt, hogy mennyi pénzt költenek a gyógyszerekre, ezért szigorította a generikumok árképzési mechanizmusát és bővítette a gyógyszerekre vonatkozó önrész határértékének mértékét.

Hol jelentsük a gyógyszerek nem várt mellékhatásait?

2017.12.12

Minden gyógyszernek lehetnek nem várt mellékhatásait, nincsen gyógyszer kockázat nélkül. Fontos azonban, hogy a nem várt mellékhatásokat jelentsük, ezáltal több információhoz juttathatjuk az illetéseket, így biztonságosabbá válhat a készítmény.

Súlyos büntetés és a külön illetékek a rendelőkben

2017.07.25

A vonatkozó törvény értelmében már jelenleg sem kérhetnek külön illetéket az adott időre történő előjegyzésért a rendelők. A betegek érdekképviseleti szervezetei azonban már hosszabb ideje arra figyelmeztetnek, hogy vannak olyan rendelők, ahol megkerülik a...

Továbbra is rossz a kórházak menedzselése?

2017.06.12

Folyamatos az állami és a megyei kezelésű kórházak eladósodása, helyenként ennek üteme még gyorsul is, mutatott rá a jelentésében az Állami Számvevőszék (Najvyšší kontrolný úrad - NKÚ).

Ápolói alapképzés indul

2017.03.01

A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Dunaszerdahelyi Kihelyezett Tagozata a 2017/18-as akadémiai évben diplomás ápoló alapképzést indít (Bc.) Dunaszerdahelyen.