Back to top

Az egészségügyi irányzatú felsőoktatási intézmények hallgatóinak alkalmuk lesz a gyakorlat megszerzésére

Publikálva: 2021, március 19 - 13:32
Az egészségügyi irányzatú felsőoktatási intézmények hallgatói abszolválhatják a szükséges gyakorlati képzést és ezáltal rendesen befejezhetik tanulmányaikat. „Esetükben kivételt tesznek a kijárási korlátozás alól, abból a célból, hogy az egészségügyi intézményekben részt vehessenek a gyakorlati oktatáson“ – közölte Peter Stachura egészségügyi államtitkár.
Az egészségügyi irányzatú felsőoktatási intézmények hallgatóinak alkalmuk lesz a gyakorlat megszerzésére

A rájuk vonatkozó kivétel részét képezi a veszélyhelyzet meghosszabbítására vonatkozó kormányhatározatnak. Mindezzel az egészségügyi irányzatú felsőoktatási intézmények kérésének tettek eleget, melyek jelezték, hogy

a gyakorlat megszerzése elengedhetetlenül szükséges a leendő gyógytornász-fizioterapeuták, egészségügyi nővérek, orvosok és egyéb egészségügyi irányzatot végzők számára ahhoz, hogy rendes időben befejezhessék tanulmányaikat.

A pozsonyi Comenius Egyetem például korábban arra figyelmeztetett, hogy a végzős fogorvoshallgatókat az a veszély fenyegette, hogy a hiányzó gyakorlat miatt szemesztert kell ismételniük, s így nem fejezhetik be tanulmányaikat, mivel nem élveztek kivételt a kijárási korlátozás alól és ebből adódóan nem vehettek részt a szükséges gyakorlati oktatáson.

(NZS/Felvidék.ma/TASR)

Ezt már olvasta?