Jelenlegi hely

szemétkérdés

Változik a műanyag hulladék gyűjtése

2018.01.26

A múlt évben a képviselő-testület is tudomásul vette, hogy a gyártói felelősség szervezete, az ENVI-PAK felmondta a szerződést a várossal. Ez a vállalat nem volt hajlandó még az alapvető igényeket se teljesíteni a szelektív hulladékgyűjtés területén. A...

Szemeteskukák égtek

2018.01.23

Keddre virradó éjszaka egy óra előtt a Rózsa ligetben található egyik gyűjtőketrecben tűz keletkezett.

Nem változik a szemétdíj

2018.01.22

Dunaszerdahelyen 2018-ban nem változik a szemétdíj nagysága. Marad tehát a 2017-es szinten, amikor 6 százalékkal csökkent az előző évihez képest.

Két konténer került kihelyezésre

2017.10.30

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a hulladékszeparáció javítása érdekében két konténert helyezünk ki a Municipal Real Estate kft. zöldhulladék telepén, a Pozsonyi úton, amelyekbe építkezési törmeléket (otthoni ház- vagy lakásfelújításból...

Harc a szeméthegyek ellen

2017.09.14

Az elmúlt héten a médiában megjelent szemétkérdés kapcsán érdeklődtünk a témáról Hervay Györgynél, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal műszaki és beruházási főosztályának vezetőjénél.

Ne legyen szükség a végrehajtóra

2017.05.11

Dunaszerdahelyen a városi önkormányzatnak nagy problémát jelent a kintlévőségek behajtása. A szemétdíj-tartozás meghaladja az 1 millió eurót, csak tavaly 200 ezer euróval emelkedett.

Minisztériumi változtatás szükséges

2017.04.25

A város több részén is azzal problémával találkoztak az elmúlt időszakban a polgárok, hogy az osztályozott hulladékra szánt gyűjtőedények hosszabb időközönként kerültek ürítésre. A téma kapcsán dr. Hájos Zoltán polgármestert kérdeztük.

Elérhető a hulladéktörvény magyar nyelven is

2016.09.05

A torvenytar.sk-n mostantól a teljes hulladékgazdálkodási törvény olvasható magyar nyelven is. Fontos jogszabályról van szó, szinte nincs ember, akinek az életét ne érintené az idén életbe lépett, júliustól „élesben” hatályos szabályozás, mely teljes...

Szavazzon az alkotásokra

2016.04.07

Április 22-én van a Föld napja. Mivel az .A.S.A. vállalat számára fontos a környezetünk, ezért emlékeztetni szeretnének az értelmetlen környezetszennyezés veszélyeire.

Oldalak