Back to top

Büntetni fogják a szemetelőket

Publikálva: 2020, május 15 - 10:42
Egyre több gondot okoznak az illegálisan szemetelők Dunaszerdahelyen: szétdobált autógumik, több tucat műanyag szemétkupac a Kisudvarnoki út és az Észak 2 lakótelep közötti erdei úton, a kommunális hulladékba beledobált tuja a Kondé püspök utcán, vagy a legutóbb a sínek közé (!) a kiskertekből lehúzott gaz a Zöldfasor utáni részen. A városi hivatal is a lakosok segítségét kéri – a szemetelők helyett ugyanis Dunaszerdahely lakosai fizetik ki a drágább elszállíttatást.
Büntetni fogják a szemetelőket

Senki számára nem újdonság, hogy egyre több szemetet termel világunk, ám ezzel párhuzamosan egyre drágábbá válik a szemét elszállítása és feldolgozása is. Nem helyi vagy regionális, hanem globális problémáról van szó. Mi is többször foglalkoztunk a témával, hiszen mindenhol egyre nagyobb problémákat okoz a hatalmas mennyiségű szemét.

Az előttünk tornyosuló bajt pedig csak tetézi egyes emberek ostobasága, akik bárhol képesek megszabadulni az általuk termelt szeméttől, majd ujjal mutogatnak, hogy mennyi szemét van mindenhol szétdobálva.

A városi hivatal továbbra is arra kéri a lakosokat, ha szemtanúi annak, hogy valaki illegálisan helyez ki a város területén hulladékot, azt minél gyorsabban jelentsék be a városi rendőrségnek a 159-es telefonszámon, hogy a szemetelőket tetten érhessék.

Ezt már olvasta?

Cookies