Back to top

Komoly büntetésre számíthatnak a szemetelők

Publikálva: 2020, május 11 - 14:02
Eljárást indított a városi rendőrség egy újabb, ezúttal a városházához közeli illegális szemétlerakat ügyében, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az eset kapcsán, de azon túl is kérik a lakosokat, amennyiben szemtanúi annak, hogy valaki illegálisan helyez ki a város területén hulladékot, azt minél gyorsabban jelentsék be a városi rendőrségnek a 159-es telefonszámon.
Komoly büntetésre számíthatnak a szemetelők

A városi hivatal és a városi rendőrség is arra kéri a laposokat, hogy jelentkezzenek, akik a fenti képen bemutatott szemétlerakat ügyében láttak, tapasztaltak valamit.

Korábban Hájos Zoltán polgármester is arra ösztönözte a dunaszerdahelyieket, hogy „ha olyan helyzettel találkoznak, mikor nem helybeli lakos próbál megszabadulni (sokszor zsákszámra) a szemetétől, azt szíveskedjen minél gyorsabban a városi rendőrségnek bejelenteni. Így a városi rendőrség a helyszínen el is tudná kapni és megbüntetni az ilyen módon a szemetétől megszabadulni kívánó személyt.” 

Egyre nagyobb gondot okoznak ugyanis a városban az illegális szemétlerakatok, szemetelések, vagy éppen a kukák kiforgatása. Sok esetben csak később, a szabálysértést követően érkezik bejelentés a lakosok részéről, hogy miért van ott és olyan módon a szemét. 

A tiszta, élhető környezet, a szemetelők tetten érése, a hulladék illegális kihelyezésének a megakadályozása közös érdekünk – kérik ezért, hogy segítsék a hivatal és a városi rendőrség munkáját! 

Ezt már olvasta?

Cookies