Back to top

Önkéntesek tisztították meg a város több pontját

Publikálva: 2019, október 8 - 16:11
A Kukkónia Polgári Társulás szeptember utolsó hétvégéjén regionális szemétszedést szervezett. A Tisztítsuk meg együtt a Csallóközt elnevezésű kezdeményezésbe Dunaszerdahely városa is bekapcsolódott.
Önkéntesek tisztították meg a város több pontját

Dunaszerdahelyen az önkéntesek két lakótelepet, valamint a Kisudvarnoki út menti erdőt tisztították meg a szeméttől azért, hogy tisztább és egészségesebb környezetben éljünk. A környezet védelmét célzó kezdeményezéshez a Sikabony Polgári Társulás és az YBS fanklub több tagja is csatlakozott. A szemetet szedő önkéntesek között gyerekek és fiatalok is voltak. Több felnőtt gyermekével közösen szedte össze a városban eldobált szemetet, hogy példát mutasson a fiatal generációnak.

A Kukkónia Polgári Társulás tagjai a fiatalok figyelmét szeretnék felhívni a környezet védelmének fontosságára. A társulás tagjai ezért óvodákat és iskolákat keresnek fel. Úgy gondolják, a fiatalokon múlik a jövő generációinak a sorsa, és ők azok, akik a felnőtteket is tudják tanítani. 

A Tisztítsuk meg együtt a Csallóközt kezdeményésbe 14 település kapcsolódott be, és mintegy 350 önkéntes szedte a szemetet, köztük 70 gyermek. Több mint 6 tonna szemét gyűlt össze. A Kukkónia Polgári Társulás a jövőben is szeretné folytatni a csallóközi természet megtisztítását. Emellett októberben és novemberben Dunaszerdahelyen és több környező településen fák ültetését tervezik.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies