Jelenlegi hely

Žitnoostrovská knižnica v Dunajskej Strede

Keddtől nem látogatható a könyvtár

2020.11.23

Csupán néhány napja, múlt héten számoltunk be róla, hogy újra fogadhatja az olvasókat a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár. Most sajnos, újra a bezárásáról kell hírt adnunk.

Újdonságok a könyvtár polcain

2020.11.09

A vírusjárvány első hulláma idején a Nagyszombati Megyei Önkormányzat határozatot hozott, melynek értelmében a kulturális és művészeti intézményeket anyagi támogatásban részesíti. A regionális könyvtárak, közöttük a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár 2500,...

Színek, formák, anyagok

2020.10.16

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár nemcsak a könyvek szerelmeseit várja termeibe, szebbnél szebb kiállítások is megtekinthetők a könyvbirodalom falai közt. Ezúttal Borbély Jolika alkotásait láthatják az olvasóteremben.

Aki fénnyel írja a pillanatot

2020.09.08

Hosszú idő után az első megnyitón üdvözölte a vendégeket Lacza Ilona, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár igazgatója; Író István fotókiállításának megnyitóján.

Hiszek a könyvek és az olvasás reneszánszában

2020.03.27

A jelenlegi rendkívüli helyzetben vannak, akik enyhíteni igyekeznek a mindennapok feszültégét. Ma a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárral közösen teszünk egy kis virtuális sétát, ha már a helyzet úgy hozta, hogy a könyvtár jelenleg nem látogatható.

Rajzokon megelevenedő olvasmányok

2020.03.07

Először hirdette meg a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár rajzpályázatát, melynek kiértékelése pénteken délelőtt zajlott a könyvtár olvasótermében.

Olvasásra fel!

2020.03.04

Hét közepe lévén ugyan már több program lezajlott, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár a Szlovákiai Könyvtárak és Könyvtárosok Hete 2020 alkalmából továbbra is örömmel várja az olvasni vágyókat.

A Nő arcai Kráľ Mária képein

2020.02.13

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár hónapról hónapra ismert, vagy kevésbé ismert művészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. Ezúttal a dunaszerdahelyi születésű Kráľ Mária mutatkozik be képeivel a könyvtár olvasótermében.

Selyemből készült csodák

2019.05.23

Nem mindennapi alapanyagot felhasználva varázsolt kiállítást a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár olvasótermébe az érsekújvári Mihalovics Zsuzsanna: selymet álmodott szobrokba és térhatású képekbe.

Szórakoztató könyvszeretetre nevelés

2019.03.30

A dán meseíróra, Hans Christian Andersenre emlékezve szervezik meg 2000-től az Egy este Andersennel című programot, hogy ezáltal is népszerűsítsék a könyvtárakat és az olvasást. A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár az idén már 16. alkalommal volt aktív...

Oldalak