Back to top

Könyvhét az online térben

Publikálva: 2021, március 5 - 09:14
Könyvajánló, szórakoztató kvízek, virtuális kiállítás, irodalmárok és könyvtárosok olvasnak fel – így zajlik az idén a könyvtárak hete a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban.
Könyvhét az online térben

Egy ideje ugyan személyesen nem fogadhat látogatókat, és az online térbe szorult a könyvtár, de továbbra is tartja a kapcsolatot az olvasókkal. Természetesen szeretnének újabb érdeklődőket is megszólítani, akik az újranyitás után kíváncsian fedeznék fel a könyvbirodalom zegét-zugát.

Lacza Ilona, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár igazgatónője kérdésünkre elmondta, a múlt év decemberi bezárása óta a könyvtár a közösségi oldaluk segítségével éri el az olvasókat, tartja fent az érdeklődést.

A korábban már bevált módszer alapján, amikor könyvtárosok olvastak fel gyerekeknek, megszólítottak több irodalmárt - magyart és szlovákot egyaránt -, akik a kérést elfogadva rövidebb-hosszabb videós, vagy hanganyagot küldtek, esetleg élő, online bejelentkezés során olvastak fel műveikből.

Emellett színes, szórakoztató kvízekkel tornáztatják meg az olvasók agysejtjeit, vagy éppen kedvenc receptjeiket osztják meg a nyilvánossággal a könyvtárosok.

„Érdemes kiemelni a múlt évi bezártság idején elindított könyvajánlók rovatot, mivel a tavalyi újranyitás után többen keresték ezeket az ajánlott műveket. Örömünkre szolgált, és visszaigazolta az elképzelésünket, hogy több olyan művet is kölcsönöztek az olvasóink, amelyet valamelyik kollégám ajánlatából ismertek meg” – nyilatkozta az igazgatónő.

A könyvtárak hetében, azaz március első hetében, ha lehet, még intenzívebben folytatja ezt az online kapcsolattartást a könyvek országa. Az első tavaszi héten újabb műveket ajánlanak a könyvtárosok, ezúttal Fellinger Károly szaval saját verseiből, friss kvízekkel teszik próbára az érdeklődőket, Kráľ Mária pedig digitális formában mutatkozik be, mutatja be képeit.

„Az idén első ízben a »Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár tudósítója« tiszteletbeli cím is gazdára talált, ezt Rózsár Vincének, a dunaszerdahelyi.sk szerkesztőjének ítéltük oda” – mondta el Lacza Ilona.

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődését a könyvtár bezártság alatti tevékenysége iránt, keresse fel annak közösségi oldalát, majd a járványügyi helyzet javulása után, legyen Ön is a könyvbirodalom látogatója!

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies