Back to top

Andersen meséi tovább élnek

Publikálva: 2022, április 4 - 07:25
Az idén is megünnepelte a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár a nagy mesemondó, Hans Christian Andersen születésének évfordulóját.
Andersen meséi tovább élnek

A 2000-ben, a csehországi Uherské Hradištei könyvtár két dolgozója ötletéből elindult emlékest már a világ számos országában vert gyökeret. Városunkban 18. alkalommal jöttek össze a gyerekek, hogy mesével, játékkal emlékezzenek a dán meseíróra az Egy este Andersennel elnevezésű program keretében.

A megnyitót követően a Mesevarázs bábszínház cirkuszi előadását élvezhette a Szabó Gyula és a Smetana ligeti Alapiskola egy-egy osztálya, majd a hagyományos „könyvmollyá“ avatást már két külön csapatban élték át - a könyvtár felnőtt osztályán a magyar, az ifjúsági osztályán a szlovák csoport.

A frissítők elfogyasztása után a magyar csapatot a Pósa Lajos Társaság foglalkoztatta mesedramatizációval, interaktív foglalkozással, a szlovák gyerekek figyelmét pedig előbb Tilajčík Edit meseolvasása, majd Lenka Šingovská, a Class Kiadó alapítója meséje kötötte le.

Andersen születését ezúttal is örömmel, élvezettel, kedves emlékekkel telve ünnepelték meg a mesét, az olvasást, a könyvet kedvelő ifjú könyvmolyok.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies