Back to top

Újabb könyves kuckót avattak

Publikálva: 2023, augusztus 25 - 12:59
A Csallóközi Könyvtár már a második könyves kuckót telepítette Dunaszerdahelyen, ezúttal a városi szabadidőpark nagyjátszóterének a tövében, azzal a céllal, hogy a könyvek „kilépjenek az utcára”, s így rendhagyó módon is népszerűsítve legyen az olvasás, illetve konkrétan ezúttal a szülők és a kicsik számára legyen még vonzóbb a betűk birodalma.
Újabb könyves kuckót avattak

A megnyitón Lacza Ilona, a könytár igazgatója megköszönte az Interier Vörbach megjelent munkatársainak, Bachman Lászlónak és Vörös Lajosnak azt, hogy a Csallóközi Könyvtár terveit továbbálmodva megvalósították a könyves kuckót, illetve Bajnok Irénnek a dekoráció elkészítését. 

„Van jópár könyves kuckó már az országban, de azt hiszem, a mieink a legszebbek, hiszen nagy-nagy szeretettel készültek”

– fogalmazott Lacza Ilona. Az igazgatónő köszönetet mondott a városnak is, amiért a területet a rendelkezésre bocsájtották,

„hiszen a játszótér a gyerekek világa, ahonnan nem hiányzohat a könyv. Ha itt leülnek, a szülő talál benne olvasnivalót gyermekeének, de magának is.”

A könyves kuckóból a könyek szabadon elvehetők, illetve hozhatnak is ide az olvasás szerelmesei saját, már megunk köteteket, amelyek így aztán mások számára válhatnak olvasmányélménnyé. A lényeg, hogy kerüljön a könyv a gyermekek és a felnőttek kezébe.

A megnyitón részt vett Nagy Iván városi képviselő is, aki a város nevében megköszönte, hogy a Csallóközi Könytár különös figyelmet szentel annak, hogy népszerűsítse a Dunaszerdahelyen az olvasást, az olvasóvá nevelést.

A köszöntők után Bachman László városi képviselő, az Interier Vörbach munkatársa és Tilajcík Edit, a városi hivatal kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának a vezetője vágták át a szalagot, átadva az új könyves kuckót a városnak.

Különleges funkciója még a játszótér melletti könyves kuckónak, hogy felső része madáretetőként funkcionál.

A megvalósítás anyagi fedezetét a Tesco által kiírt pályázat második helyzettjének járó összeg biztosította. A másik könyves kuckó pedig a vasútállomás épületében „üzemel”. 

Nagy Attila

Ezt már olvasta?

Cookies