Jelenlegi hely

koronavírus

Újra engedélyezik a kórházlátogatást

2020.06.05

A dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház közleményben tudatta, hogy tekintettel a járványügyi helyzet kedvező alakulására, a Közegészségügyi Hivatal rendelkezése alapján újra engedélyezik a kórházi látogatást.

Nem szűnik meg idő előtt a veszélyhelyzet

2020.06.05

Nem szüntetjük meg idő előtt a legfeljebb 90 napig tartó veszélyhelyzetet – közölte Igor Matovič miniszterelnök a központi válságstáb ülése után, és hozzátette, ha kedvezően alakul a járványügyi helyzet, a veszélyhelyzetet nem hosszabbítják meg.

Ma éjféltől nyitva a cseh–szlovák határ

2020.06.04

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, éjféltől szabadon lehet közlekedni a cseh–szlovák határon. Ezt Igor Matovič és Andrej Babiš jelentette be szerdán, még közös tárgyalásuk előtt.

Szükség van még a pontosításokra

2020.06.03

Kedden, június 2-án Érsekújvárban találkozott az Aquaparkok, Strandfürdők és Uszodák Egyesülete, hogy megvitassa az újonnan alakult szervezet alapszabályát, valamint a 2020-as év nyári turisztikai lehetőségeit.

Mikor nyitnak a fürdők és az aquaparkok?

2020.05.29

A fürdők, uszodák és aquaparkok társulása képviselői csütörtökön egy több mint száz pontból álló javaslati csomaggal érkeztek a kormányhivatalba. Tették ezt azért, hogy a hétfőn következő központi válságstáb ülésen a tárgyalási pontok közé vehesse a stáb az...

Mától újabb enyhítések

2020.05.27

Szerdától lépnek életbe a kormány újabb enyhítései, melyek az éttermeket, a vasárnapi nyitvatartást és a karanténmentes határátlépést érintik.

Szigorítanak a pénzintézetek

2020.05.25

A szlovákiai bankok szigorították a lakossági kölcsönök intézését. Lényegesen kisebb összeget adnak és változnak a hitelfelvétel feltételei is.

Felkészültünk, várjuk a nyitást

2020.05.23

Jelenleg ugyan még folyamatosan változik a helyzet, de a kormány lépései nyomán a teljes újranyitás felé haladunk. Hogy készült a Szociális Szolgáltatások Központja? - kérdeztük Bíró Johannát, a központ vezetőjét.

Oldalak