Back to top

Érkezik a nyári Covid?

Publikálva: 2022, július 9 - 11:39
A 24.hu-nak nyilatkozó Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának munkatársa szerint szinte biztosak lehetünk benne, hogy megérkezik a járvány nyári hulláma, de hogy mit fog okozni a kórházak számára, azt nem lehet előre megjósolni.
Érkezik a nyári Covid?

Jelenleg az Omikron BA.4 és BA.5 jelzésű variánsa hódít Nyugat-Európában, s ez terjed tovább a közép-európai országokba is. A hírek szerint a legjellemzőbb és első tünetük a fejfájás, ami sokszor már akkor jelentkezik, amikor a Covid-teszt még negatív eredményt mutat.

A szakember szerint azonban semmi értelme „a fejfájásba kapaszkodni”, hanem bármilyen, klasszikus Covidra utaló tünet esetén kövessük a korábban megismert protokollt: jelentkezzünk háziorvosunknál, lehetőség szerint végeztessünk tesztet, vagy végezzünk mi magunk gyorstesztet, ám a legfontosabb, hogy tartsuk magunkat karanténban.

Jön az új járványhullám, és nem tudjuk, milyen lesz. A legfontosabb tehát a felkészülés és óvatosság, mindenki vegye fel a harmadik oltást, az idős vagy egyéb veszélyeztetett csoportokba tartozók a negyediket is, és zárt terekben kezdjünk el mihamarabb maszkot hordani – javasolja Kemenesi Gábor.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus, nyár
Cookies