Back to top

Fertőzött képviselők is tartózkodhatnak a parlamenti ülésteremben

Publikálva: 2022, február 17 - 18:55
A koronavírus-fertőzött parlamenti képviselők jelen lehetnek az ülésteremben és elláthatják alkotmányos feladataikat, de reszpirátort és kesztyűt kell viselniük. Szavazni az ülésterem erkélyéről fognak, ahová az újságírók nem mehetnek fel – közölte Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke az ülést követően.
Fertőzött képviselők is tartózkodhatnak a parlamenti ülésteremben

Kollár a Közegészségügyi Hivatal rendeletére hivatkozva tudatta, hogy a képviselők ilyen feltételek mellett jelen lehetnek az ülésteremben és eleget tehetnek alkotmányos kötelezettségeiknek. „Amíg tünetmentesek, reszpirátort és kesztyűt viselve beléphetnek a terembe” – tette hozzá.

A jelenleg zajló, sorrendben 55. ülés csütörtökön zárul a gyermekjogi biztos és a közszolgálati tanács tagjának megválasztásával.

Az ellenzéki Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli ülést délután tartják. Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltása lesz a téma. Kollár tájékoztatása szerint csütörtökön 19 óráig tart a plenáris ülés, szavazni pénteken (február 18.) fognak. Ha csütörtök estig nem zárul le a vita, pénteken folytatódik.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies