Back to top

A miniszter szerint hamarosan elhagyhatjuk a maszkokat

Publikálva: 2022, március 16 - 16:08
Szlovákia-szerte jelenleg több százezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ennek ellenére Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint a helyzet stabilizálódott.
A miniszter szerint hamarosan elhagyhatjuk a maszkokat

Tekintettel a stabilizálódó járványügyi helyzetre hétfőtől az óvintézkedések többségét hatályon kívül helyezték, és a szaktárca vezetőjének ígérete szerint hamarosan mentesülhetünk a szájmaszk viselésének kötelezettsége alól is.

„A kórházi kezelésre szorulók számának csökkenése lehetne gyorsabb is, de hasonlóan alakul, mint más országokban. Jó hír viszont, hogy egyre csökken azoknak a száma, akik lélegeztetőgépre szorulnak.

Amennyiben a járványhelyzet megengedi, megszűnik a szájmaszk viselésének kötelezettsége is, lehet, hogy egy hónap múlva, vagy májusban

– mondta Lengvarský.

Egyúttal azonban az oltás felvételére buzdított. „Itt az ideje, hogy beoltassuk magunkat, ugyanis ha az oltottak aránya eléri a 75–80%-ot, akkor ősszel enyhébbek lehetnek az intézkedések“ – ígérte Vladimír Lengvarský, egyben kifejezve azon reményét, hogy a járvány ősszel már kevésbé lesz súlyos.

forrás: Felvidék.ma/Webnoviny

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies