Back to top

Az egyházak ismét kérik, hogy mindenki mehessen istentiszteletre

Publikálva: 2022, február 16 - 20:45
Ismételten arra kérik az egyházak Eduard Heger kormányfőt, hogy az oltatlanok is részt vehessen az istentiszteleteken. Arra hivatkoznak, hogy az új rendelet szerint már korlátozások nélkül lehet vásárolni az üzletekben.
Az egyházak ismét kérik, hogy mindenki mehessen istentiszteletre

„Ismételten kérjük, hogy azok számára is tegyék lehetővé az istentiszteleteken való részvételt, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen. Annál is inkább, mert a lakosság anyagi szükségleteinek kielégítésére már nem vonatkozik ez a korlátozás” – áll az egyházak képviselőinek levelében.

Szavaik szerint azonban az emberek lelki szükségleteivel nem törődnek.

„Úgy tűnik, az talál meghallgatásra, aki hangosabban kiabál. Arra nem figyelnek, aki türelmesen és tisztelettel kéri, hogy élhessen a jogaival. Már mindenhol lehet korlátozások nélkül vásárolni, de istentiszteletre még mindig sokan nem mehetnek” 

– áll a levélben. Február 15-től a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendelete alapján a kiskereskedelemben megszűntek a létesítményekbe való belépésre vonatkozó korlátozások.

Válaszul Eduard Heger megértést kért az egyházi vezetőktől és közölte, hogy hamarosan változás lesz a templomlátogatással kapcsolatban is. 

„Február 28-tól életbe lép az enyhítések első fázisa, megszűnik az OTP, az OP és az OP+ jelzésű rezsim, ez vonatkozik az istentiszteletekre is, ami azt jelenti, hogy az oltatlanok is járhatnak templomba” 

– közölte a TASR hírügynökséggel Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies