Jelenlegi hely

Kortárs Magyar Galéria

Mértan, cseppet sem jelzés értékkel

2020.11.28

A Geometria és gesztus című kiállítás november 28-tól, szombattól látogatható a Kortára Magyar Galériában. Kiállításmegnyitóra sajnos ezúttal sem volt lehetőség, a tárlatra annak kurátora, Szakáll Mária és felvételeink igyekszenek csábítani az érdeklődőket.

Hagyományos kiállítás, szokatlan megnyitóval

2020.10.17

Szombattól, október 17-től látogatható a Vermes-villában a MAOE Képzőművészeti tagozatának hagyományos meghívásos kiállítása, melyet ezúttal szokatlan körülmények közt, szokatlan módon, online nyitott meg Varga-Amár László, Munkácsy-díjas festőművész.

Hazai pályán

2020.09.10

Hazai pályán – ezzel a címmel rendezi meg következő, szeptember 18-ai kiállítását a Kortárs Magyar Galéria. Egyben a koronavírus-járvány miatt lezárt határokra reagál így a Vermes új bemutatója: helyi művészeink új alkotásaiból nyílik meg aznap ugyanis a...

Kiállítás lett a semmiből

2020.06.06

Nem volt még rá példa a korábbiakban, hogy elmaradt volna egy kiállításmegnyitó, az idén először történt ilyen a Kortárs Magyar Galéria történetében. De szerencsénkre a kassai Nemzetközi Rovás Alkotócsoport kiállítását - ha késve is, de mégis sikerült...

Kortárs Magyar Galéria: nyitás május derekán

2020.05.09

Május 18-án nyítja meg kapuit a nagyközönség előtt a Kortárs Magyar Galéria – akkor is egyelőre még az év elején átadott tárlatot tekinthetik majd meg az előírt egészségügyi szabályok betartásával a látogatók.

Fény-képek a Vermes-villában

2020.02.15

A digitális fotózás világában talán kicsit furának, de mindenképpen üdítőnek, egyedinek mondható a Kortárs Magyar Galéria termeiben pénteken este megnyílt kiállítás, mely a fotózás analóg időszakát idézi meg.

Napjaink igazságai - ahogy Nemes László látja

2019.11.23

Szó szerint nemes kiállítás megnyitóján vettek részt a Kortárs Magyar Galéria látogatói péntek este. A Vermes-villa vendége ezúttal ugyanis Iván Péter igazgató szavai szerint „a közösségünk számára oly kedves személy”, Nemes László volt.

Ihlettel telt galéria

2019.10.26

Péntek este a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tematikus, nagyon színvonalas kiállításának megnyitóján üdvözölte a vendégeket Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője.

Az Aranykert alkotásai a Vermesben

2019.09.15

Példaértékű az a hozzáállás, ahogy a Péntek házaspár viszonyul a művészethez és a művészekhez – hangzott el Balla Rita megnyitójában, az Aranykert – Zlatá záhrada – Golden Garden művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás megnyitóján.

Az Aranykert a Vermes-villában

2019.09.11

Pénteken újabb kiállítás megnyitójára kerül sor a Vermes-villában, ezúttal az Aranykert művésztelep alkotásait csodálhatjuk meg.

Egy ifjú hölgy születésnapját ünnepeltük

2019.07.06

Az idén 25 éve annak, hogy Dunaszerdahelyen termékeny talajra talált Luzsicza Lajos azon gondolata, hogy létrejöjjön egy képzőművészeti gyűjtemény, amelyben kortárs magyar alkotók művei szerepelnek - mondta Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője a...

Festményeiben él tovább

2019.06.01

Vegyes érzelmekkel állunk, hiszen fantasztikus kiállítást nyitunk, de lelkünkben mégis szomorúak vagyunk, mert a mai nap főszereplője már nem lehet közöttünk – hangzottak el Iván Péter szavai a Vermes-villában. A pénteken nyílt kiállítással az egy éve...

Önmegismerés fában ábrázolva

2019.04.18

A közelmúltban tartott tíz foglalkozás eredményeként gyűlt össze a #Cédrusok című kiállítás anyaga, melyet szerdán láthatott a közönség a Kortárs Magyar Galériában.

Oldalak