Back to top

Az elmúlt év kiemelkedő sportolóit köszöntötték

Publikálva: 2024, május 7 - 12:56
Dunaszerdahely város vezetése május 6-án köszöntötte városunk sportolóit, az Év sportolója 2023 ünnepélyes díjátadón.
Az elmúlt év kiemelkedő sportolóit köszöntötték

Az ünnepi est kezdetén Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versének részletét hallgathatták meg a jelenlévők magyarul Szabó Rea, a Vámbéry Ármin Alapiskola 8. osztályos tanulója (felkészítő pedagógusa Bartal Csóka Adriána), illetve szlovákul Salima Miriam Mošaťová, a Jilemnický utcai Alapiskola tanulója (felkészítő pedagógusa Radana Mošaťová) előadásában. A szavalat után a Športujsnami akrobatikus rock and roll klub versenyzőinek, a Mäneskin formációnak a produkcióját láthatta a közönség.

Az ünnepi est háziasszonyai, Bíró Éva és Tilajčík Edit köszöntötték a megjelenteket, kiemelve Puha Györgyöt, Dunaszerdahely város alpolgármesterét, Nagy Darinát, a városi hivatal elöljáróját, Nagy Krisztiánt, a városi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnökét, Molnár Tímeát, a Dunaszerdahelyi Városi hivatal oktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetőjét, Takács Tímeát, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatónőjét, a klubvezetőket, a sportolókat, a díjazottakat és vendégeiket.

Az Év sportolója díj ötlete az ifjúsági és sportbizottságtól származik. A díj odaítélésével további sikeres tevékenységre szeretnék ösztönözni a sportolókat, akik egyúttal sportklubjukat és a várost is képviselik, eredményeikkel pedig Dunaszerdahely jó hírét öregbítik. A díjátadó továbbá ahhoz is hozzájárul, hogy – a média közreműködésével – segítsen a sportklubokat és sportolókat megismertetni a nagyközönséggel – mondta el magyar, illetve szlovák nyelven az est két háziasszonya, kiegészítve azzal, hogy a díjra a dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot hat kategóriában: 15 év alatti egyéni sportoló, 15 és 20 év közötti egyéni sportoló, felnőtt egyéni sportoló, legsikeresebb edző, csapat, valamint első ízben a fogyatékkal élő sportoló kategóriában.

Puha György, városunk alpolgármestere nagy szeretettel köszöntötte a megjelenteket.

„A sport nem csupán fizikai, hanem szellemi kihívás is, ahol minden egyes pillanatban megmutatkozik az emberi karakter és a kitartás ereje. A legnagyobb csatákat az elménkben vívjuk és a sport segít nekünk abban, hogy megtanuljunk uralkodni felette” – hangzottak az alpolgármester üdvözlő szavai.

„A sport ünnepén köszönteni és köszönetet mondani jöttünk, hogy értékeljük” – mondott köszönetet minden sportolónak, edzőnek, támogatónak, „akik nélkül nem lenne ez a díjátadó, ez a különleges pillanat, ahol a tehetséget szeretnénk megmutatni a szélesebb közönségnek is, mert Dunaszerdahelyen van mire és kire büszkének lenni a sport területén is” – egészítette ki Puha György.

„Rengeteg lemondás árán, áldozatos tevékenységgel tették, amit tettek, nem ismerték azt a szót, hogy lehetetlen, lépésről lépésre haladtak. Sokan bizonyára irigykednek a sikerekre, de tudjuk, hogy a siker ára a kitartás” – tartotta fontosnak elmondani az alpolgármester.

„Amikor azt mondod: feladod, gondolj arra, más ilyenkor azt mondja: Egek, micsoda lehetőség! Ezért, kedves fiatalok, ha ráleltek a magatokba vetett hit parányi szikrájára, akkor már a kezetekben van a győzelem kulcsa“ – emelte ki beszédében városunk alpolgármestere.

„Nagyra becsüljük önöket, edzőt, fiatalt és idősebb sportolót egyaránt” – zárta ünnepi gondolatait Puha György.

Nagy Krisztián, a városi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke köszöntője elején kiemelte, bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt év a sport területén is rendkívül sikeres év volt.

„Amikor kézhez kaptuk a jelöltek neveit, olvasva, mennyi eredményt értek el, akkor tudatosítottuk, hogy mennyi siker érte általuk városunkat. Számunkra ti minden győztesek vagytok, hiszen az, hogy magatokat le tudjátok győzni, az a legnagyobb eredmény“ – mondta Nagy Krisztián, majd sok szerencsét kívánt, jó egészséget, valamint azt, hogy kerüljék el őket a sérülések, hogy egy év múlva itt újra úgy állhassunk, hogy rengeteg sikerről beszélhessünk és ünnepelhessünk.

„Mi pedig, az ifjúság és sport bizottsága, az önkormányzattal karöltve azon fogunk dolgozni továbbra is, hogy a lehetőségeinkhez mérten tudjunk olyan feltételeket biztosítani, hogy minél jobb körülmények közt tudjatok sportolni. Hiszen amikor versenybe szálltok, nemcsak a saját, vagy a klubotok nevében, hanem a város nevében is versenyeztek“ – tette hozzá a bizottság elnöke.

A köszöntők után került sor az Év sportolója 2023 díj ünnepélyes átadására. Az elismeréseket Puha György alpolgármester, valamint Nagy Krisztián, a szakbizottság elnöke adták át, az átadásánál Bíró Bulcsú diákpolgármester, Méri Erika és Rácz Patrik diák-alpolgármesterek, illetve Dziadek Tamás, volt diák-alpolgármester segédkeztek.

Az egyes kategóriák díjazottai, jelöltjei:

15 év alatti egyéni sportoló kategória:
1. Kovács Péter, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
2. Hegedűs Attila, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
3. Novotný Adrián, asztaliteniszező, SST Euromilk
A kategória további jelöltjei voltak: Bíró Péter Bendegúz, karate, Seishin Karateklub, Bíró Szebasztián, atléta, Megy Sport DS, Makai Marko, úszó, Sportfanatic, Tóth Fábián, úszó, TopRunDS, Molnár Emma, asztaliteniszező, Stolnotenisové centrum ŠKST Bratislava.

15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória
1. Hegedűs Réka, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
2. Vodnyánszky Renáta, atléta, Megy Sport Dunajská Streda
3. Görcs Lara, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
A kategória további jelöltje volt: Tóth Bence, atléta, Megy Sport DS.

Fogyatékkal élő sportoló
Az Év sportolója díjátadó gála egy új kategóriával bővült, mivel a városi képviselő-testület 2023 decemberében új alapelveket fogadott el az Év sportolója díj odaítélése kapcsán. Ez az új kategória a fogyatékkal élő sportoló kategóriája. Mivel a Husvéth Rebekát jelölő szervezet, a Rebeka DS nem sporttal foglalkozó szervezet, ezért az Év sportolója díjátadón nem kaphat elismerést. Rebeka 2023-ban elért eredményei azonban vitathatatlanok, ezért engedjék meg, hogy gratuláljunk neki – mondták el a díjátadó est háziasszonyai.

Felnőtt egyéni sportoló kategória
1. Peter Plavec, úszó, Sportfanatic
2. Csiba Tibor, karate, Ippon Karateklub
3. Nyáry Richárd, úszó, TopRunDS
A kategória további jelöltjei voltak: Gányovics Balázs, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub, Kucsera Tamás, futó, Tréningová skupina Dunajská Streda, Nagy Dávid, kempo, Kempo Dojo, Pék Dezső, úszó, Sportfanatic, Tősér Sándor, úszó, TopRunDS, Bíró Attila, ultrafutó.

Csapat kategória
1. HC DAC női kézilabdacsapata
2. FC DAC labdarúgócsapata
3. Dunaszerdahelyi Sakk Klub A csapata
A kategória további jelöltjei voltak: HC DAC U12-es csapata (ifjabb diáklányok), Maneskin formáció, Športujsnami, FC DAC U13-as csapata, Ippon Karateklub, Megy Sport DS, TopRunDS, SST Euromilk Dunaszerdahely, Dunaszerdahelyi Birkózóklub,

Edző kategória
1. Debre Viktor, a HC DAC női kézilabdacsapatának vezetőedzője
2. Gútay Straka Mária, HC DAC, U12 lányok
3. Gaál Attila, Gaal Wrestling Team
A kategória további jelöltjei voltak: Csiba Dávid, Ippon Karateklub, Dominika Grajcarová, Športujsnami, Magyar Bálint, Trinitas Sport Club, Markovics János, Seishin Karate Klub, Varga Medgyes Renáta, Megy Sport DS, Peter Plavec, Sportfanatic, Taric László, TopRunDS, Vajas József, Dunaszerdahelyi Birkózóklub

A sportünnepet, az egyes kategóriák díjátadói közt további betétműsorok gazdagították. Petrík Sofia, a Szabó Gyula Alapiskola tanulója és a Művészeti Alapiskola növendéke, énekével varázsolta el a jelenlévőket. Felkészítő tanára Kovács Nagy Andrea. A Művészeti Alapiskola moderntánc csoportja a Pretty Savage című koreográfiát adta elő. A Benkóczky Blanca, Sebő Flóra, Dusa Zsófi és Kironsky Lili összetételű csoport felkészítő pedagógusa Horváth Németh Tímea. Nina Sehnalová, a Ladislav Dúbrava Gimnázium diákját, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola növendékét énektanára, Németh Barbara készítette fel, tőle az Oscar-díjas Billie Eilish dalt hallgathatták meg. Az Év sportolója gálaműsorát az Arizóna zenekar rövid koncertje zárta.

Az ünnepi eseményen készült további felvételeinket megtekinthetik képgalériánkban.

Az Év sportolója díjazottairól, illetve jelöltjeiről bővebben, kategóriák szerinti bontásban az alábbi elérhetőségeken olvashatnak.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies