Back to top

Év sportolója - 15 év alatti egyéni sportoló kategória

Publikálva: 2024, május 8 - 15:54
Hétfőn, május 6-án adták át az Év sportolója 2023 díjakat. Portálunk szeretné, ha az olvasók is megismernék a díjazottakat és jelölteket, ezért az alábbiakban röviden összefoglaljuk a nevezett sportolók és klubok elmúlt évi tevékenységét, elért eredményeit - az Év sportolója díj kategóriái szerint.
Év sportolója - 15 év alatti egyéni sportoló kategória

15 év alatti egyéni sportoló kategória:
1. Kovács Péter, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
2. Hegedűs Attila, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
3. Novotný Adrián, asztaliteniszező, SST Euromilk

1. Kovács Péter, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
Kovács Péter birkózó tavaly három országos bajnoki címet is nyert, ugyanis a szinnai, a báni és a hazai, dunaszerdahelyi viadalon sem talált legyőzőre. Két nemzetközi szabadfogású versenyen szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, mégpedig egy báni és a csehországi Hradec Královéban megrendezett megmérettetésen. Az öt aranyéremhez két bronzérem is társul: egy pilzeni versenyen, valamint a privigyei U15-ös kötöttfogású országos bajnokságon.

2. Hegedűs Attila, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
Hegedűs Attilának sikeres 2023-as éve volt. U15-ös korosztályban két országos bajnoki címet szerzett: szabadfogásban Dunaszerdahelyen, kötöttfogásban pedig Privigyén. Több nemzetközi versenyen is felállhatott a dobogó legfelső fokára, hiszen Privigyén, Nyitrán, a csehországi Hradec Královéban és Brünnben, valamint egy székelyföldi versenyen is győzni tudott. Két bronzérmet szintén magáénak tudhat: Kassáról az olimpiai reménységek versenyéről és a lengyelországi Teresinből is a harmadik legfényesebb éremmel a birtokában térhetett haza.

3. Novotný Adrián, asztaliteniszező, SST Euromilk
Novotný Adrián a diák I. ligában egyéniben az 1. helyen áll, a 2022-23-as idényben bajnok lett. A fiatalabb diákok országos bajnokságán 2022-höz hasonlóan a 2. helyen végzett. A felnőtt III. ligában a legjobb játékosok közé tartozik, úgy, hogy még csak 14 éves lesz. Évek óta jó eredményeket ér el, aminek köszönhetően bekerült a szlovák válogatottba is. (Adrián a éppen egy versenyen vett részt, ezért a klub képviselője vette át a díjat.)

A kategória további jelöltjei voltak: Bíró Péter Bendegúz, karate, Seishin Karateklub, Bíró Szebasztián, atléta, Megy Sport DS, Makai Marko, úszó, Sportfanatic, Tóth Fábián, atléta, TopRunDS, Molnár Emma, asztaliteniszező, Stolnotenisové centrum ŠKST Bratislava.

Bíró Péter Bendegúz, karate, Seishin Karateklub
Bíró Péter Bendegúz tavaly 8 karateversenyen indult, és valamennyit megnyerte. 2023 decemberében átvethette az Év szamurája különdíjat, amelyet a Seishin Karate Klub legjobb férfi sportolója érdemel ki.

Bíró Szebasztián, atléta, Megy Sport DS
Az idősebb diákok máriatölgyesi országos bajnokságán 60 m-es futásban 10., 150 m-es futásban 15., a Nagyszombatban megrendezett nyugat-szlovákiai bajnokságon távolugrásban 3. lett. A megyei csapatbajnokságban 100 m-en 3., 60 m-en 4. helyet könyvelhetett el.

Makai Marko, úszó, Sportfanatic
A Sportfanatic legfiatalabb tagja tavaly 11, majd 12 évesen téli és hosszútávúszó versenyen is szerepelt a juniorok között. Egy 24 órás versenyen 15 km-t teljesítve győzött, egy téli úszóversenyen a Szlovák Kupában pedig különböző rövid távokon egy 1. és három 2. helyet gyűjtött be.

Tóth Fábián, atléta, TopRunDS
2023-ban három versenyen is győzni tudott. A 13 és 15 év közöttiek kategóriájában 1. helyen végzett Budapesten a magyar bajnokságon, a liptószentmiklósi országos bajnokságon és egy eperjesi viadalon. Nyitrán a 14-15 évesek mezőnyében ezüstérmet szerzett.

Molnár Emma, asztaliteniszező, Stolnotenisové centrum ŠKST Bratislava
Molnár Emma eredményeit az Év sportolója díj odaítélésének alapelvei értelmében nem lehetett értékelni, az SST Euromilk volt játékosa azonban ettől függetlenül szép eredményekkel büszkélkedhet. Az asztaliteniszező ifjúsági versenyeken két 1. és egy 2. helyet is szerzett, utóbbit párosban.

Kedves olvasónk! Ha ideje engedi, olvassa el az Év sportolója 2023 ünnepélyes díjátadóról készült tudósításunkat, nézze meg az esten készült fotókat.

-et-, bé-, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies