Back to top

Év sportolója - Csapat kategória

Publikálva: 2024, május 8 - 16:27
Hétfőn, május 6-án adták át az Év sportolója 2023 díjakat. Portálunk szeretné, ha az olvasók is megismernék a díjazottakat és jelölteket, ezért az alábbiakban röviden összefoglaljuk a nevezett sportolók és klubok elmúlt évi tevékenységét, elért eredményeit - az Év sportolója díj kategóriái szerint.
Év sportolója - Csapat kategória

Csapat kategória:
1. HC DAC női kézilabdacsapata
2. FC DAC labdarúgócsapata
3. Dunaszerdahelyi Sakk Klub A csapata

1. HC DAC női kézilabdacsapata
A HC DAC női kézilabdacsapata negyedszer szerepelt a közös rendezésű cseh-szlovák MOL ligában, ami történelmi sikert hozott: a lányok a 12 csapatos mezőny 1. helyén végeztek. Néhány héttel később ugyancsak első alkalommal szlovák bajnok is lett a DAC. Mindehhez a Szlovák Kupában elért 2. helyezés társult. A 2016-ban alapított klub, amelynek célja a kézilabda népszerűsítése és a fiatal tehetségek kinevelése, ezzel a csúcsra ért.

2. FC DAC labdarúgócsapata
A DAC labdarúgócsapata a Fortuna liga 2022/23-as szezonjában 2. helyen végzett. A sárga-kékek ezt a sikert az eddigi legtöbb szerzett ponttal érték el, több más klubrekordot is megdöntve. A dunaszerdahelyiek sorozatban hatodszor mutathatták meg magukat az európai kupaporondon, ami szintén rekord.

3. Dunaszerdahelyi Sakk Klub A csapata
A dunaszerdahelyi sakkcsapat a 2022/23-as bajnokságban már negyedszer lett a szlovák extraliga győztese. Emellett 6 ezüstéremmel is büszkélkedhet, a legutóbbit tegnap szerezte. A Sakkcsapatok Európa Kupájában Albániában 84 csapatból 32. lett városunk képviselője. Mérlege 4 győzelem és 3 vereség volt.

A kategória további jelöltjei voltak: HC DAC U12-es csapata (ifjabb diáklányok), Maneskin formáció, Športujsnami, FC DAC U13-as csapata, Ippon Karateklub, Megy Sport DS, TopRunDS, SST Euromilk Dunaszerdahely, Dunaszerdahelyi Birkózóklub.

HC DAC U12-es csapata (ifjabb diáklányok)
A HC DAC U12-es csapata tavaly szinte mindent elért, amit lehetett. A számos tornagyőzelem mellett szlovák bajnok és járási bajnok is lett. A legrangosabb európai kézilabdaversenyen Prágában kategóriájában 76 csapat között a 2. helyen végzett.

Maneskin formáció, Športujsnami
A Športujsnami akrobatikus rock'n'roll klub Maneskin elnevezésű formációja sikeres évet tudhat maga mögött. Mindezt 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem jelzi. Az 1. helyezések között szlovák bajnoki cím is van. A lányok a mai rendezvény elején is bemutatták koreográfiájukat.

FC DAC U13-as csapata
A DAC futballklub U13-as csapata a 2022/23-as bajnokságban Ravasz Tibor edző vezetésével korcsoportjában bajnok lett a legmagasabb osztályban. Mindezt annak ellenére is, hogy a diákcsapatoknál a klub az eredmények helyett inkább a játékosok egyéni fejlesztésére helyezi a hangúlyt.

Ippon Karateklub
Az Ippon Karateklub számára éremesőt hozott a 2023-as év. A nagyváradi shito-ryu és kobudo világbajnokságon három 1., egy 3. és három 5. hely a mérleg. A szintén nagyváradi shito-ryu és kobudo Európa-bajnokság két 1. és három 2. helyet eredményezett.  Lengyelországi nemzetközi versenyeken 1 arany- és 1 bronzérmet sikerült begyűjteni. Egy zólyomi és egy zsolnai verseny szintén sikereket hozott.

Megy Sport DS
A Megy Sport DS több tavalyi sikerrel is büszkélkedhet. Ezek között kell megemlíteni egy-egy bajnoki címet a junior országos bajnokságon és az Atlétikai ligában. Ehhez társul még egy 3. hely a felnőtt országos bajnokságon, 4 ezüst- és 1 bronzérem a nyugat-szlovákiai bajnokságon, valamint egy 23. helyezés a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon.

TopRunDS
A TopRunDS Nyáry Richárd, Tősér Sándor, Taric László, Mogyorósi Patrícia összetételű vegyesváltója az osztrák téli úszóbajnokságon 4x25 méteres távon aranyérmet szerzett. A franciaországi jegesúszó-világbajnokságon 4x50 m-en a 41. helyet sikerült kiharcolni. A klub a téli úszók szlovák bajnokságán 33 csapat mezőnyében 3. lett.

SST Euromilk Dunaszerdahely
Az SST Euromilk szép sikert mutathat fel a tavalyi évből. A klub diákcsapata a 2022/23-as bajnokságban is az 1. helyet szerezte meg a labdarúgás után a második legtöbb versenyzőt megmozgató sportágban.

Dunaszerdahelyi Birkózóklub
A Dunaszerdahelyi Birkózóklub a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is sok szép sikert ért el. Az eredmények közül kiemelkedik négy 1. hely, mégpedig a rimaszombati női felnőtt országos bajnokságon, a szinnai női U20-as országos bajnokságon, a privigyei szabadfogású U15-ös bajnokságon, valamint a dunaszerdahelyi Csallóközi Kupán. Ezekhez további 1 ezüstérem és 2 bronzérem társul.

Kedves olvasónk! Ha ideje engedi, olvassa el az Év sportolója 2023 ünnepélyes díjátadóról készült tudósításunkat, nézze meg az esten készült fotókat.

-et-, bé-, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies