Back to top

Év sportolója - 15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória

Publikálva: 2024, május 8 - 15:59
Hétfőn, május 6-án adták át az Év sportolója 2023 díjakat. Portálunk szeretné, ha az olvasók is megismernék a díjazottakat és jelölteket, ezért az alábbiakban röviden összefoglaljuk a nevezett sportolók és klubok elmúlt évi tevékenységét, elért eredményeit - az Év sportolója díj kategóriái szerint.
Év sportolója - 15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória

15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória:
1. Hegedűs Réka, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
2. Vodnyánszky Renáta, atléta, Megy Sport Dunajská Streda
3. Görcs Lara, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub

1. Hegedűs Réka, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
Hegedűs Réka tavaly két országos bajnoki címet is szerzett, mégpedig a szinnai U20-as és a rimaszombati felnőtt bajnokságon. Nemzetközi versenyeken is sikerrel szerepelt: Brünnben és Privigyén győzni tudott. Az ausztriai Wolfurtban 3., míg két lengyelországi viadalon 5. lett. Eredményeinek köszönhetően ott lehetett a jordániai U20-as világbajnokságon, ahol súlycsoportjában az 5. helyet birkózta ki.

2. Vodnyánszky Renáta, atléta, Megy Sport Dunajská Streda
Az atléta újabb sikeres éven van túl. A jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságon 23. lett. Egy budapesti felnőtt versenyen 5., a besztercebányai felnőtt országos bajnokságon pedig a 3. helyen végzett. A nagyszombati junior országos bajnokságon és az ugyanebben a városban megrendezett Atlétikai liga versenyen aranyérmet szerzett. Valamennyi eredményét távolugrásban érte el.

3. Görcs Lara, birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub
Görcs Lara 2023-ban kétszer is szlovák bajnok lett az U17-es korosztályban Rimaszombatban, illetve Nyitrán. A szinnai U20-as országos bajnokságon, egy privigyei nemzetközi versenyen és a dunaszerdahelyi Csallóközi Kupán szintén győzött. Emellett két bronz is szerepel a neve mellett. Ott lehetett az albániai U17-es Európa-bajnokságon, ahol a 9. helyen végzett.

A kategória további jelöltje volt: Tóth Bence, atléta, Megy Sport DS.

Tóth Bence, atléta, Megy Sport DS
Tóth Bence a nagyszombati junior országos bajnokságon 100 m-es futásban 8. lett. A nyugat-szlovákiai csapatbajnokság 3. fordulójában Szakolcán távolugrásban az élen végzett. A nyugat-szlovákiai bajnokságon Nagyszombatban távolugrásban, valamint 100 és 200 m-es futásban is ezüstérmet szerzett.

Kedves olvasónk! Ha ideje engedi, olvassa el az Év sportolója 2023 ünnepélyes díjátadóról készült tudósításunkat, nézze meg az esten készült fotókat.

-et-, bé-, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies