Jelenlegi hely

Ministráns referensek találkozója Budapesten

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 9 - 06:02 | Színes
Február második hetében Budapesten került sor a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) Kárpát-medencei magyar ministráns referenseinek találkozójára. A felvidéki magyarlakta egyházmegyékből Besztercebánya képviseletében Hutár Márk plébános, Nyitra részéről Andrusko Gyula káplán, a Nagyszombati Főegyházmegyéből pedig Karaffa János atya vettek részt a megbeszélésen.
Ministráns referensek találkozója Budapesten

A találkozó fő témája az idei római Nemzetközi Ministráns Zarándoklat volt, amelynek konkrét előkészületeiről folytattak eszmecserét a jelenlevők Német László nagybecskereki megyéspüspök, a CIM elnöke valamint Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Hivatásgondozó Bizottságának elnöke vezetésével.  Idén nyáron Magyarországról és a határon túli területekről több mint ezer magyar ministráns zarándokol majd el Rómába, hogy találkozzon a Szentatyával. A 12. Nemzetközi Római Ministráns Zarándoklat július 28. és augusztus 4. közt kerül megrendezésre. A zarándoklat mottója: “Keresd a békét és járj a nyomában!” (Zsolt 34,15b)

Az előzetes felmérések szerint ismét több tízezer fiatalt várnak, többek között Németországból, Ausztriából, Svájcból, Franciaországból, Portugáliából, Magyarországról és Szlovákiából, de még a tengerentúlról, az USA-ból is érkeznek majd ministránsok. A találkozó csúcspontja a pápával tervezett találkozó lesz a Szent Péter-téren.

A Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás jóvoltából ezúttal is lehetőség nyílik a felvidéki magyar ministránsok részére, hogy önálló csoportként, magyarul kapcsolódhassanak be a zarándoklatba. A szervezők több mint száz ministráns részvételével számolnak a felvidéki alakulatnál, a jelentkezés a napokban zárul le véglegesen.

(paz)