Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár

Újdonságok a könyvtár polcain

2020.11.09

A vírusjárvány első hulláma idején a Nagyszombati Megyei Önkormányzat határozatot hozott, melynek értelmében a kulturális és művészeti intézményeket anyagi támogatásban részesíti. A regionális könyvtárak, közöttük a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár 2500,...

Színek, formák, anyagok

2020.10.16

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár nemcsak a könyvek szerelmeseit várja termeibe, szebbnél szebb kiállítások is megtekinthetők a könyvbirodalom falai közt. Ezúttal Borbély Jolika alkotásait láthatják az olvasóteremben.

Ingyen olvasójegyet és tagságot kinálnak

2020.09.25

A Csallóközi Könyvtár a Totyogó és Ringató klubot látogató kisgyerek felnőtt kísérőjének ingyen olvasójegyet és tagságot kinál, Kedvezményes ajánlatuk érvényesíthető még egy felnőtt személyre, akit magukkal hoznak a könyvtárba (lehet az családtag vagy barát).

Aki fénnyel írja a pillanatot

2020.09.08

Hosszú idő után az első megnyitón üdvözölte a vendégeket Lacza Ilona, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár igazgatója; Író István fotókiállításának megnyitóján.

Negyvenhárom éve könyvek között

2020.08.10

Méhes Ilona 1977 óta dolgozik a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár katalogizációs részlegén, amely a könyvtár egyik legizgalmasabb és legfontosabb része. Mint a Magyar7 hetilapnak elmondta, nehéz elszakadni a munkájától és nyugdíjba vonulni, mert...

Hiszek a könyvek és az olvasás reneszánszában

2020.03.27

A jelenlegi rendkívüli helyzetben vannak, akik enyhíteni igyekeznek a mindennapok feszültégét. Ma a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárral közösen teszünk egy kis virtuális sétát, ha már a helyzet úgy hozta, hogy a könyvtár jelenleg nem látogatható.

Brumiarccal ismerkedtek a könyvtárban

2020.03.07

A Szlovákiai Könyvtárak és Könyvtárosok Hete 2020 keretén belül a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban is színes program várta a könyvkedvelőket, köztük a legfiatalabbakat is.

Rajzokon megelevenedő olvasmányok

2020.03.07

Először hirdette meg a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár rajzpályázatát, melynek kiértékelése pénteken délelőtt zajlott a könyvtár olvasótermében.

Olvasásra fel!

2020.03.04

Hét közepe lévén ugyan már több program lezajlott, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár a Szlovákiai Könyvtárak és Könyvtárosok Hete 2020 alkalmából továbbra is örömmel várja az olvasni vágyókat.

Oldalak