Back to top

Program archívum

Dátum
Mind 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

dec 01 - dec 17
Dunaszerdahelyi Karácsonyi Vásár

Karácsonyi vásár, koncertek, Mikulásváró kézművesudvar, Mikuláskamion, karácsonyi játszóház, betlehemes játék, ünnepi gyetyagyújtások. Mutatjuk a Dunaszerdahelyi Karácsonyi Vásár programját!

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Belépő: 

dec 03Dr. Bistey Zsuzsa Dunaszerdahelyen

Dr. Bistey Zsuzsa klinikai szakpszichológus, író, az Arkánum Alapítvány létrehozója, a magyarországi Őrségből, Ispánkról látogat el városunkba és 2023 december 3 -án tart előadást

Helyszín: 
Hotel Legend, Dunaszerdahely

dec 07AD REVIDENDUM / 2023/24-es SZALON

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat, a Csallóközi Múzeum és a Nyugat-szlovákiai Képzőművészek Szövetsége tisztelettel meghívják Önöket az AD REVIDENDUM / 2023/24-es SZALON című tárlat ünnepélyes megnyitójára

Helyszín: 
Csallóközi Múzeum kiállítócsarnoka
Belépő: 

dec 09Karácsonyi vásár és Mikulásváró kézművesudvar Sikabonyban

2023 december 9-én Sikabonyba is ellátogat a Mikulás. Megérkezéséig a gyerekek 14.00 órától a Mikulásváró kézműves foglalkozáson vehetnek részt, apró ajándékokat készíthetnek szeretteiknek. Míg a gyerekek alkotnak és várják a Mikulást, addig a kedves szülők, nagyszülők és barátok 13.00 órától a közösségi ház udvarán, a karácsonyi vásárban múlathatják az időt.

Helyszín: 
Sikabonyi Közösségi Ház
Belépő: 

dec 10Presser-Sztevanovity: A PADLÁS

Félig mese félig musical 9-99 éves korig két részben. A Veres 1 Színház előadása.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, színházterem
Belépő: 
23 €

dec 12Nagy Attila: 100 szerdahelyi történet

A 100 szerdahelyi történet című A4-es színes, képekkel gazdagon illusztrált helytörténeti album 100 érdekes, rövid és izgalmas ismeretterjesztő íráson keresztül ad bepillantást a Csallóköz szívének, Dunaszerdahely városának az életébe – a honfoglalástól egészen a 21. századig. A szerzővel Vajda Barnabás történész, a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karának docense beszélget.

Helyszín: 
MCC központ, Malom utca
Belépő: 
Ingyenes

dec 14Aurora FolkGlamour - Mesés Divatbemutató

A magyar népmesék, balladák, legendák életre kelnek. A divatbemutatón az autentikus népviseletek és hímzés minták, illetve az ezekből inspirálódott ruhák és ékszerek kerülnek bemutatásra.

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, színházterem
Belépő: 
7 €

dec 14Hármas könyvbemutató a Csallóközi Múzeumban

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat és a Csallóközi Múzeum tisztelettel meghívják Önöket HÁRMAS KÖNYVBEMUTATÓ elnevezésű estjükre, amelyen Nagy Attila: 100 szerdahelyi történet, Darnai Zsolt: Csallóközi sztorik a múltból című köteteit, valamint a Múzeumi Híradó 2023-as évfolyamát mutatják be. A két szerzővel Nagy Iván múzeumigazgató beszélget.

Helyszín: 
Csallóközi Múzeum kiállítócsarnoka
Belépő: 
Ingyenes

dec 15A Tiszta Forrás Népdalkör jubileumi műsora

A Tiszta Forrás Népdalkör 2023-ban ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A csoport hét ízben elnyerte az arany fokozatot a Kórusok és Népzenei Együttesek Tanácsa (KÓTA) által kiírt versenyeken (Eger, Bős, Alsópáhok, Pozsony, Győr, Dunaszerdahely). 2006-tól a legmagasabb szakmai elismerés, az Aranypáva Nagydíj hétszeres birtokosa. Jubileumi műsorukat 2023. december 15-én, pénteken 17.00 órától tekinthetik meg a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Helyszín: 
Csaplár Benedek VMK
Belépő: 
-

dec 16Bál a Savoyban - Revüoperett két felvonásban

A Bál a Savoyban az egyik legsikeresebb magyar operett külföldön és hazánkban egyaránt. Nem csoda, hiszen Ábrahám Pál a műfaj nagy megújítója az akkor világhódító jazz-muzsikát lopja be az operettbe, evvel szinte új, revüoperett-stílust honosít meg. Betétdalok váltak örök slágerekké: Kicsike vigyázzon, Toujours lamour, Mr. Blue, My golden baby, Karnevál…

Helyszín: 
Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, színházterem
Belépő: 
17 €

dec 19Karaffa Attila: Szurkolói szemmel

Hogyan látja városát és benne kedvenc focicsapatát egy tősgyökeres dunaszerdahelyi? Mit gondol önkormányzati képviselőként, politikusként, szurkolóként és fotósként a DAC-ről az, aki ezer szálon kötődik szeretett klubjához? Karaffa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere legújabb, Szurkoló szemmel c. könyvében szeretett városát és klubját, ezzel pedig kicsit önmagát is bemutatja a nagyközönségnek!

Helyszín: 
MCC központ, Malom utca
Belépő: 
Ingyenes, de regisztrációhoz kötött

dec 21Demkó Attila előadása: Lehet-e valaha valódi béke a Szentföldön?

Lehet-e valaha valódi béke a Szentföldön? Segíthet-e a kétállami megoldás, vagy zsidók és arabok állandó harca történelmi szükségszerűség ezen a sokat látott vidéken? Milyen geopolitikai és biztonságpolitikai következményekkel járhat egy elhúzódó konfliktus Gázában? Küszöbön a következő arab-zsidó háború, vagy épp Izrael kőkemény fellépése menti meg a régiót egy újabb, a minden eddiginél nagyobb konfliktustól? Ezekre és még számos egyéb kérdésre keresi a választ dunaszerdahelyi előadásában Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. Ha érdekli a világ, a Közel-Kelet kultúrája és kíváncsi arra, milyen következményekkel járhat mindannyiunk biztonságára egy háború Izraelben, tartson Demkó Attilával és az MCC-vel december 21-én!

Helyszín: 
MCC központ, Malom utca
Belépő: 
Ingyenes

dec 267. karácsonyi futás

Karácsonyi futás a dunaszerdahelyi szabadidőparkban (a Dac stadion mellett)

Helyszín: 
Városi szabadidőpark

dec 31Szilveszteri futás

A Csallóközi Marathon Club - Žitný Ostrov 2023 utolsó napján szeretettel vár kicsit és nagyot a városi sportcsarnokba, illetve a vásártérre, hogy futva, kocogva, ballagva búcsúztathassuk az óévet.

Helyszín: 
Városi sportcsarnok
Belépő: 
-
Cookies