Jelenlegi hely

Durica Katarina író-olvasó találkozója az NFG-ben

Publikálva: 2017, november 21 - 10:30 Előadás
DURICA KATI somorjai újságíró, író, jelenleg Budapesten él és harmadik regényén dolgozik, ami az 1990-es években Dunaszerdahelyen játszódik.  Traumák, áldozatok, anyák, akik elveszítették fiaikat, fiatal lányok, akiknek egy csapásra végét ért a gyerekkoruk, félelem, és persze az elengedhetetlen „sustyáki, tyepláki”, vastag arany nyakláncok és „ne nízzé má buzerant”-világát eleveníti meg. 
Esemény időpontja: 
Szombat, 2017, november 25 - 19:00
Helyszín: 
NFG

A szerzővel Derzsi Bernadett, az Új Nő újságírója beszélget.
A helyszínen Kati két regénye megvásárolható és örömmel dedikálja. 

Durica Kati évekig Egyiptomban, Jordániában, Tunéziában és Törökországban dolgozott, az ott megélt történeteiből született első regénye a Szökés Egyiptomba. A könyv szlovákul is megjelet Prec! címmel, hetekig a toplisták élén járt.

Készített riportot a kalocsai női börtönben, Jane Goodallal, a híres csimpánzkutatóval, a híres arab feminista harcosnővel, Mona Eltahawyval is. Több ízben tudósított a szlovákiai parlamenti választásokról és beszámolt több felvidéki eseményről is a magyar médiában. Második regénye a Szlovákul szeretni tavaly jelent, több fejezete Csallóközben játszódik, szerepel benne Somorja és Várkony is. 

A Szlovákul szeretni fordulatos időutazás, amelyből megtudhatjuk, milyen volt szlovákiai magyarnak lenni a 80-as években, majd felnőtt fejjel szembesülni a gyermekkor elhallgatott titkaival. Milyen előítéletek működnek ma is, és van-e feloldozás a múlt bűneire? Életképes lehet-e egy képzeletbeli és valós határokon átívelő szerelem?
Petra egy bécsi galéria megbízásából Tanzániába utazik, hogy potom pénzért kézműves dísztárgyakat vásároljon. A déli kontinensen egy európai kalandorok által lakott hostel fogadja, ahol új barátokra tesz szert, de az önfeledt pillanatokra súlyos bűntény árnyéka vetül
Sali a ruandai mészárlások elől menekülve jut el Belgiumba, majd az USA-ba, de lelki sebeire sehol sem talál gyógyírt. Petra az a nő, aki mellett végre igazán önmaga tud lenni, de vajon a szerelmük kibírja-e a megpróbáltatásokat?
Paul feladja jól jövedelmező irodai állását, mert kiölte belőle a szenvedélyt. Szabadon szeretne élni, kötöttségek nélkül. Dar es Salaamba utazik, hogy körbebiciklizze a Kilimandzsárót. Itt találkozik Petrával és Salival, akik szintén a boldogságot keresik 
Mindeközben Károly, a csallóközi magyar emigráns akiből a hetvenes években Karol lett Pozsonyban, majd Charles Ausztráliában utolsó óráiban eléri, hogy újra együtt legyen a család.