Back to top

DAC-sztorik. A mérkőzés előtt biciklivel „futottak” a játékosokért...

Publikálva: 2016, július 23 - 18:02
Noha az utolsó percekben toborozták össze a játékosokat biciklivel, hogy meglegyen a csapatlétszám, a mérkőzés mégiscsak a DAC győzelmével végződött az 1928 szeptemberi meccsen.
DAC-sztorik. A mérkőzés előtt biciklivel „futottak” a játékosokért...

„DAC–TÖREKVÉS 3:1 (1:1)

Bíró: Hacker (Komárom)

A harmadik mérkőzés a Dac megérdemelt győzelmével végződött. A mérkőzés előtt tíz perccel még csak nyolc játékosa volt a DACnak az öltözőben, és az utolsó percekben kellett a játékosokat biciklivel összetoborozni, mi nem válik sem a Dac vezetőség, sem pedig a játékosok dicséretére, és ezen bajt mielőbb szigorúan orvosolni kell.

Hacker bíró sípjelére feláll a két csapat, s a Dacnak, mint mindig, most is peche van, mert a nappal szemben lévő kaput kapja. A mérkőzés erős iramban indul meg, váltakozóan, hol a Dac kapunál, hol pedig a pozsonyi előtt van a labda. A 7. percben egy nagyon veszélyes helyzet adódik a Dac kapu előtt, mely kornerrel végződik. A sarok rugás eredménytelen marad. A 10. percben egy szép Dac támadásból Fried nehéz helyzetből gyönyörű góllal megszerzi a Dacnak a vezetést. 1:0. Újra kezdés után a Törekvés erős, sok helyütt durva játékot folytat, erősen küzd a kiegyenlítésért, mely a 32. percben sikerül is neki. 1:1. A Dac most erősen támad, de a félidő eldöntetlenül végződik.

A második félidőben a Dac diktálja az iramot, a bíró két tizenegyes büntető rugást nem ad meg, a 7. percben végre megad a Dacnak egy 16 méteres szabadrugást, melyet Marczell gyönyörű lövéssel góllá értékesít. 2:1. A Dac tovább támad - a 15. perben Fried erős lövése a kapufáról pattanik vissza. A Törekvés most erősen fölnyomul, sokszor kritikus helyzet adódik a Dac kapu előtt, de a Dac védelem, különösen Goldschmied gyönyörűen ment. Most erős változatos mezőnyjáték következik, a Dac többször támad, de a durván védekező Törekvés, különösen a jobb hátvéd minden szép akciót meghiusít, ennek dacára Fried a 44. percben háromra szaporítja a gólok számát, és ezzel beállítja a végeredményt. 3:1.

A Dac csapata nagy lelkesedéssel, és eddig nem tapasztalt szokatlan gyorsasággal játszott, és ez döntötte el a mérkőzés sorsát. Fried önzetlen volt, szépen passolt, mi az eredményen meglátszik. Goldschmied nagyszerű formában volt, Fekets a football terén helyt tévesztett ember, mert neki a kapuban van a helye, nagyon szépen védett. Jó volt azonkívül Németh, Marczell, Politzernél szintén forma javulás állott be. Hacker bíró erélytelen volt, ugy hogy a közönség sokszor kiabálásokkal adta tudtára, nem tetsző biráskodását.

Csallóközi Hírlap, Sport. Rovatvezető: Tölgyessy József.”

(Közli: Nagy Attila helytörténész)

Ezt már olvasta?