Back to top

City Life - élet a nagyvárosban

Publikálva: 2016, június 5 - 12:18
Lőrincz Ágnes, festőművész és Szathmáry Lóránt, fotográfus, Berlinben élő művészházaspár közös kiállításának megnyitóján jártunk.

Kissé szokatlanul a kiállítást maguk a művészek nyitották meg, mondták el, mi ösztökélte őket ezeknek a most kiállított műveknek az elkészítésére. Mindkettejük témája a nagyvárosi élet. A csillogó, reklámszerű, csupa szín, csodálatos oldalát ábrázolják a festmények, amelyek kapcsán azonban a művésznő elmondta, hogy ez, mint sok minden a reklámokban, csupán a felszín, a külsőség. Lőrincz Ágnes kollázstechnikával textílikat dolgoz bele a képekbe, ami szinte észrevehetetlen, első látásra nem lehet felfedezni - ez is része a megtévesztésnek, ami szintén definiálja a nagyvárosi életet.

A fotók, a nagyváros perifériáját mutatják be, amely a hétköznapi emberek mindennapos élettere. Annak ellenére, hogy a fotókon nem látszanak, Szathmáry Lóránt központi témája is az ember. A felvételeken elsősorban az emberek nyomait láthatjuk, akár egész élettörténeteket, ha megfelelően olvassuk őket.
A kiállított festmények és fotók - amelyek a kontraszt, a két világ különbözősége miatt kerültek a szemben lévő falakra -, a művész és a néző közti kommunikáció szerves részei, arra várnak, hogy a néző a saját látásmódja szerint értelmezze őket.
A kiállítás 2016. június 24-ig tekinthető meg.

Ezt már olvasta?

Cookies