Jelenlegi hely

Szent György-templom

Mától megnyílnak a templomok

2020.05.06

Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a főegyházmegyénk területére korábban megadott felmentés a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól továbbra is érvényben marad. Kérik, hogy a koruk vagy betegségük miatt veszélyeztetett hívek éljenek...

Szentmise közvetítése vasárnap

2020.04.30

A szentmisét az eddig megszokottak szerint ismét vasárnap 10 órától közvetítjük a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomból.

Lelki táplálék – magyar nyelven

2020.04.16

Április 19-én vasárnap ismét 10 órától közvetítjük a szentmisét a katolikus templomból. Lesz azonban szombaton is magyar miseközvetítés: ezúttal első alkalomként a szlovák katolikus televízió, a Lux kápolnájából.

Húsvéti szentmiseközvetítések

2020.04.09

A nagypénteki szertartást, a nagyszombati feltámadási vigíliát, illetve a húsvétvasárnapi szentmisét is közvetítjük magyar nyelven a Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomból youtube-csatornánkon – szokásosan a DAC futballklub technikai...

Nézzék vissza az eddig közvetített szentmiséket!

2020.04.05

A katolikus szentmiséket – az FC DAC 1904 klub segítségével, portálunk youtube-csatornáján – online közvetítjük a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony és Szent György-templomból. A húsvéti ünnepek alatt is itt követhetik majd a hívek a legnagyobb keresztény...

Itt nézhetők vissza a közvetített szentmisék!

2020.03.23

Az alábbi elérhetőségeken lehet visszanézni a dunaszerdahelyi Nagyboldogasszony és Szent György-templomból a koronavírus járvány okozta korlátozások miatt korábban online közvetített szentmiséket.

Ünnepi szentmisék a héten

2019.12.23

Magyar nyelvű ünnepi szentmisék a héten a Nagyboldogasszony oltalma alatt álló Szent György-templomban és a sikabonyi Mindenszentek-templomban.

Ferences ikon érkezett Dunaszerdahelyre

2019.08.25

Tegnap Dunaszerdahelyre érkezett az a Litvániában készült, Ferences család királynője ikon, amelyet a III. Ferences Világi Rend (OFS) és Ferences Ifjúság (GIFRA) Európai Kongresszusa alkalmából készítettek még 2018-ban. Az ikon – amelybe Szent Ferenc, Szent...

Ünnepi szentmisék és istentiszteletek

2018.12.24

A Nagyboldogasszony- és Szent György-templomban, valamint a sikabonyi Mindenszentek-templomban tartandó ünnepi magyar nyelvű szentmisék rendje, illetve a református templom ünnepi istentiszteleteinek időpontjai.

Karácsony előtti gyóntatás

2018.12.23

Advent 4. vasárnapján a Nagyboldogasszony- és Szent György-plébániatemplomban 14 és 16 óra között gyóntatás lesz, majd 16 órától szentmise.

Oldalak