Back to top

Mától megnyílnak a templomok

Publikálva: 2020, május 6 - 09:59
Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a főegyházmegyénk területére korábban megadott felmentés a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól továbbra is érvényben marad. Kérik, hogy a koruk vagy betegségük miatt veszélyeztetett hívek éljenek e lehetőséggel, továbbra is maradjanak otthon, és imádsággal kapcsolódjanak be a médiában közvetített szentmisékbe.
Mától megnyílnak a templomok

Kedves hívek!

Mivel nyilvános szentmiséket csak szigorú előírások betartásával és korlátozott létszámú hívő közösséggel szabad megtartani, a VASÁRNAPI MISEREND A PLÉBÁNIATEMPLOMUNKBAN így alakul:

  •   8:00 – MAGYAR NY. SZENTMISE AZ IDŐSEK RÉSZÉRE
  •   9:30 – SZLOVÁK NY. SZENTMISE
  • 11:00 – MAGYAR NY. SZENTMISE
  • 15:30 – SZLOVÁK NY. SZENTMISE AZ IDŐSEK RÉSZÉRE
  • 17:00 – MAGYAR NY. SZENTMISE

HÉTKÖZNAPOKON A SZENTMISÉK A SZOKÁSOS MISEREND SZERINT ZAJLANAK.

A TEMPLOMBAN a hívek csak az ELŐRE KIJELÖLT HELYEKEN ülhetnek, mivel szigorúan BE KELL TARTANI A KÉT MÉTER SZOCIÁLIS TÁVOLSÁGOT a jelenlévők között.  

(Az előírások értelmében a padokban 2 méter távolságban kell elhelyezkedni a híveknek és csak minden második padban vagy széksorban foglalhatnak helyet (kivétel az egy háztartásban élő családtagok. A híveknek a templomon kívül állva is be kell tartani az érvényben levő szabályokat. Templomunkban emiatt kb. 50-55 ember vehet részt egy szentmisén).

A szentmiséken csak szájat és orrot eltakaró VÉDŐMASZKBAN vehetünk részt.

A templomba való belépéskor kötelező mindenki számára a KÉZFERTŐTLENÍTÉS!

A további útmutatásokat a  templomban a miséző paptól kapjuk.

Előre köszönjük a készséges együttműködést mindenki részéről – a Boldogságos Szűz Mária és Szent György közbenjárást kérve maradunk szeretettel,

Lelkiatyáitok

Ezt már olvasta?

Cookies