Jelenlegi hely

Kodály Zoltán Alapiskola

Egy rendhagyó év rendhagyó tanévnyitója

2020.09.02

Ahogy az ország számos településén, városunk iskoláiban is ünnepélyes keretek közt fogadták az iskolába több hónap után visszatérő, illetve annak küszöbét először átlépő gyerekeket. A Kodály Zoltán Alapiskolában Ibolya Olivér igazgató üdvözölte a kis...

Szép eredmények születtek a Kodályban

2020.06.12

A Jobb Veled a Világ Alapítvány „Hála“ címmel online versíró és rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak, alsó és felső tagozatos iskolásoknak, valamint középiskolásoknak, amelybe szép számban bekapcsolódtak a Kodály Zoltán Alapiskola tanulói is.

Kodályos tanulók a Magyar vagyok c. klippben

2020.06.04

A Kiss Kata Zenekar a Rákóczi Szövetséggel karöltve egy felhívást intézett az anyaországi és a határon túli magyarok felé az Összetartozás napja alkalmából. A zenekar Magyar vagyok című dalát kellett elküldeni a szervezőknek saját előadásban.

Beíratás a Kodály Zoltán Alapiskolába

2020.04.07

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a városi fenntartású alapiskolákban a megszokottól eltérő módon, főképp elektronikusan zajlik az elsősök beíratása. A Kodály Zoltán Magyar Tannyelvű Alapiskolába beíratkozók részére az alábbiak szerint.

Aranysávos Kodályosok

2019.11.25

Többen is aranysávos elismerésben részesültek a Kodály Zoltán Alapiskola diákjai közül a hétvégén városunkban zajló Bíborpiros szép rózsa elnevezésű népzenei vetélkedő országos döntőjében.

Kodályos nyolcadikosok jutalomkirándulása

2019.10.17

A dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola harminc nyolcadikos diákja három kísérő tanárral egy sikeres magyarországi pályázatnak köszönhetően ingyenes jutalomkiránduláson vett részt Balatonfüreden október első napjaiban. Íme egy résztvevő beszámolója:

A költészet napja a Kodály Zoltán Alapiskolában

2019.04.13

József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, melyről a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola több rendhagyó irodalomóra keretén belül emlékezett meg. A rendezvénysorozat célja az élményközpontú irodalomoktatás, a...

Remekeltek a Vámbéry alapiskola csapatai

2018.11.24

A Vámbéry Ármin Gimnázium adott otthont pénteken a Vámbéry kosárlabdakupának. A győzelmet a lányok és a fiúk esetében is a Vámbéry Ármin Alapiskola csapatai szerezték meg.

„...Boldogságom, magyar nyelv!”

2018.03.20

A magyar Nemzetstratégiai Kutatóintézet által meghirdetett „Magyar címer és zászló” nemzetközi rajz- és esszépályázaton részt vett a Kodály Zoltán Alapiskola több tanulója is. Saját kategóriájukban 1. helyezettek lettek: Beke Luca (2. évf.), Kurucz Rebeka ...

Talpraesett tanulók

2018.03.10

Eredményesen telt az elmúlt időszak a Kodály Zoltán Alapiskolában, több versenyen szerepeltek sikeresen diákjaik.

Kimagasló kerületi képviselet

2018.02.16

Zsigárdi Sarolta és Zsákovics Ákos, a Kodály Zoltán Alapiskola diákjai méltóképpen képviselték a Dunaszerdahelyi járást a német nyelvi olimpia kerületi fordulóján.

Oldalak